Історик пояснив, чи буде Путін вплутуватися у війну з Євросоюзом

8 березня 2021, 02:09
Чиновники в Східній Європі і в ЄС мають докласти багато зусиль для того, щоб досягти розуміння та укласти угоди з Росією.
Путина
Путін мріє відновити сфери впливу РФ / Reuters

Росія мріє відновити деякі свої сфери впливу у світі, проте вона не хоче вести війну із Заходом, розповів відомий британський історик, журналіст і письменник українського походження, Девід Кіз в інтерв'ю Апостроф.

РФ зараз досить агресивно поводиться на міжнародному рівні. Тому чиновники в Східній Європі і в ЄС мають докласти багато зусиль для того, щоб досягти розуміння та укласти угоди з Росією. Такі, щоб вони і не принижували Росію, і не проводили політику "умиротворення".

"Але я думаю, що сильний ЄС і сильне НАТО дозволять зробити відносини з Росією продуктивними. Звичайно, це великий політичний виклик, але я не думаю, що це неможливо. І чим слабкіше стає Євросоюз, тим більше радіє Кремль", - сказав історик.

читайте такожВ ЄС назвали мету Путіна і поставили ультиматум по Північному потоку-2

За його словами, слід уникати речей, які послаблюють ЄС та НАТО.

"Наприклад, через Brexit Європейський союз дуже ослаб. І, напевно, Путін дуже сміявся, коли спостерігав за цим", - зазначив Девід Кіз.

Він підкреслив, що президент США Джо Байден може зробити кроки у правильному напрямку.

"Тепер нам треба зробити так, щоб Євросоюз став сильнішим, відновився і рухався вперед після травми, отриманої від Brexit, який, без сумніву, став найгіршим політичним рішенням для Європи", - підсумував історик.

Ситуація на Донбасі - про що раніше писав Главред:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти