Хасбулатов розповів про плани на відновлення СРСР після його розпаду

11 червня 2020, 01:17оновлено 11 червня 2020, 02:37
Возз'єднання країн обговорювали на вищому рівні.
Росія, розпад СРСР
Чиновники мріяли про відновлення СРСР / incognita.day.kiev.ua

Колишній голова Верховної Ради СРСР Руслан Хасбулатов через багато років відверто зізнався, що разу після підписання в грудні 1991 року Біловезьких угод, які поклали край існуванню Радянського Союзу, обговорювалися плани поступового відновлення великої країни.

"Я обдзвонив керівників всіх верховних рад. Більшість говорили, що це великий удар, але відрізане вже не пришиєш — давайте змиримося з цим, а потім, може, візьмемо курс на поступове відновлення", — сказав він в інтерв'ю виданню Лента.ру.

За словами Хасбулатова, у 1991 році за СРСР не заступилися ні Міністерство оборони, ні Комітет державної безпеки (КДБ), тому у нього не було іншого виходу, як ратифікувати угоди про розподіл держави. На той момент він очолював Верховну Раду СРСР і володів всією повнотою влади, однак не міг самостійно приймати рішення.

відео дня

"Потім мені як голові Верховної Ради дорікали в тому, що її [угоду] ратифікували. А що мені залишалося робити? Я питаю міністра оборони: "Як справи?" Він відповідає: "Руслан Імрановіч, ми нічого не зможемо. Якщо ви не ратифицируете, у нас можуть бути зіткнення". Питаю кадебешників, вони говорять те ж саме", - згадує Хасбулатов.

Як раніше повідомлялося, Захід повинен переглянути Будапештський меморандум 1994 року. У Кабміні вважають, що це необхідний крок, щоб зупинити президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков різко висловився про жителів Донбасу і підкреслив, що вони інфіковані роками російської пропаганди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти