Держдеп США звинуватив Росію у нахабному використанні найманців ПВК Вагнера

30 серпня 2020, 08:28
Спікер Держдепу також звернула увагу на те, що "відкриті зусилля Росії позбавити народ Білорусі суверенних прав неприйнятні".
ПВК Вагнера
Росія використовує ПВК Вагнера / Фото ssu.gov.ua

На заяву глави Кремля Володимира Путіна про те, що затримання в Білорусі бойовиків ПВК "Вагнера" було операцією спецслужб України і США, відреагували в Держдепі США.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Як заявила речниця Державного департаменту США Морган Ортагус, Росія "віроломно" використовує найманців приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер".

"Нам відомо про повідомлення щодо віроломного використання Росією маріонеткових сил. Ці історії відволікають увагу від справжньої проблеми, яка полягає в тому, що Росія використовує ці сили для приховування власних наполегливих зусиль поставити уряди інших країн в незручне становище, посилити розбрат всередині країн, підтримати автократів і взагалі сіяти хаос, щоб дати Росії можливість впливати на події глобально", – сказала Ортагус.

Спікер Держдепу також звернула увагу на те, що "відкриті зусилля Росії позбавити народ Білорусі суверенних прав неприйнятні".

"Нахабне використання Москвою найманців ПВК "Вагнера" у всьому світі збагачує російську еліту на шкоду країнам, в яких вона працює. Використання Росією кампаній впливу для послаблення противників і придушення голосу народу неприйнятне", - заявила Ортагус.

читайте також"Зустріч з Лукашенком": "вагнерівець" розповів, чому членів ПВК передали РосіїНагадаємо, 29 липня у Білорусі повідомили, що затримали понад 30 вагнерівців. ЗМІ писали, що всі затримані - громадяни Росії.

Україна попросила видати їй членів ПВК, яких в країні підозрюють у здійсненні терористичної діяльності. Білоруська сторона 14 серпня передала затриманих Росії.

Президент Володимир Зеленський заявив, що рішення Білорусі видати Росії "демонів війни", м'яко кажучи, несправедливе і не відповідає духу українсько-білоруських відносин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти