Експерт пояснив, як саме нафтове ембарго ЄС накладе на Росію

11 травня 2022, 23:37
За словами експерта, ввести нафтове ембарго потрібно для того, щоб військово-промисловий комплекс країни-агресора не отримував підживлення грошима.
Нафта
Експерт пояснило, як саме нафтове ембарго ЄС накладе на Росію / УНІАН

Нафтове ембарго на Росію країни Євросоюзу, ймовірно, будуть накладати, але весь процес стане складним і пройде в два етапи. Про це в коментарі "24 каналу" розповів експерт "Центру Разумкова" Максим Белявський.

За його словами, ввести нафтове ембарго потрібно для того, щоб військово-промисловий комплекс країни-агресії не отримував підживлення і на ці гроші російські військові не змогли створювати з решти деталей ракети для війни з Україною.

"Сподіваюся, що нафтове ембарго буде, можливо, навіть в 2 етапи. Перший етап-будуть обмежені поставки морським шляхом. Це приблизно 20% від поточних обсягів відвантаження", – пояснив Білявський.

Другим етапом експерт називає чітко розписану дорожню карту із зупинками поставок російської нафти в європейських країнах відповідно до термінів.

"У якихось країнах це може бути півроку, в інших – 10 або 12 місяців", – вважає Белявський.

читайте такожЕмбарго на нафту і газ призведе до краху Росії: Фейгін зробив прогноз про терміни війни проти України

Нагадаємо, раніше, за інформацією агентства Bloomberg, посли країн Євросоюзу не домовилися по шостому пакету санкцій проти РФ через позицію Угорщини. Будапешт відмовляється підтримувати ембарго на російську нафту. Угорщині як виняток дозволили купувати нафту в Росії до 2024 року, проте держава все одно заблокувала угоду.

Але є дані про те, що від міжнародної міжбанківської системи SWIFT повинні бути відключені ще три російські банки, серед яких найбільший державний банк - Сбербанк.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти