"Дискусія триває": в НАТО дали зрозуміти, що питання про постачання Україні ЗРК Patriot не закрите

29 листопада 2022, 20:47
Альянс визнає прагнення України до повноцінного членства в НАТО, проте там вважають, що наразі головним пріоритетом має бути військова підтримка.
Столтенберг
Столтенберг не виключив постачання Україні комплексів Patriot / Reuters

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що остаточне рішення щодо передачі Україні зенітно-ракетних комплексів Patriot ще не прийнято, однак у Північноатлантичному Альянсі тривають дискусії з цього приводу.

Про це Столтенберг заявив під час виступу перед журналістами на полях форуму в Бухаресті.

"Наші дискусії стосуються надання нових систем, як, наприклад, Patriot, і зараз про це йде дискусія. Але це стосується й того, щоби гарантувати, що ті системи, які вже поставлені, ефективні та функціонують", - сказав генсек.

Як зазначив Столтенберг, Альянс визнає прагнення України до повноцінного членства в НАТО, проте там вважають, що наразі головним пріоритетом має бути військова підтримка.

"Нам потрібно робити більше, щоб допомогти Україні відновити зруйновану критично важливу інфраструктуру. Ми в процесі надання більшої кількості додаткових систем", - наголосив він.

Передача Україні ППО Patriot

Як повідомляв Главред, раніше міністр оборони Німеччини Христині Ламбрехт запропонувала Польщі підтримку в забезпеченні безпеки повітряного простору. Зокрема, було запропоновано використовувати винищувачі Eurofighter і системи ППО Patriot.

21 листопада віцепрем'єр-міністр, глава Міністерства оборони Польщі Маріуш Блащак запропонував розмістити додаткові установки американського зенітно-ракетного комплексу Patriot біля кордону з Україною.

Після цього Берлін дав зрозуміти, що запропоновані Польщі ЗРК Patriot призначені лише для використання на території НАТО.

Пізніше генсек НАТО Йенс Столтенберг прокоментував пропозицію Польщі перемістити в Україну батареї ППО Patriot. За його словами, Альянс надав Україні системи протиповітряної оборони, але якщо мова йде про конкретні потужності, то це має бути рішення національного уряду.

Більше новин про військову допомогу Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти