Рятувальники зафіксували сигнал у зоні пошуків індонезійського Boeing

10 січня 2021, 09:41оновлено 10 січня 2021, 10:55
На місці авіакатастрофи рятувальники виявили частини людського тіла та фрагменти літака.
катастрофа Боїнга в Індонезії
Рятувальники виявили фрагменти літака / Reuters

У неділю, 10 січня, Індонезія зафіксувала сигнали, які могли виходити від бортового реєстратора літака Boeing 737-500 компанії Sriwijaya Air, що зазнав аварії незабаром після вильоту зі столиці Джакарти. У районі аварії розгорнута повномасштабна пошукова операція. Місце падіння визначили за величезною масляною плямою. Частину останків тіл вже зібрано і відправлено на генетичну експертизу.

"Ми виявили сигнали у двох місцях. Це може бути чорний ящик", - сказав журналістам Багус Пурухіто, очільник пошуково-рятувального агентства Індонезії, повідомляє Reuters.

Водночас офіційний представник ВМС Індонезії Вахюдін Аріф уточнив, що рятувальники виявили ймовірні фрагменти фюзеляжу літака довжиною орієнтовно один метр (три фути), частину шини і частини людського тіла.

Повідомляється, що частини тіла були доставлені до поліційного шпиталю для впізнання.

На борту рейсу SJ 182 знаходилися 12 членів екіпажу і 50 пасажирів, всі індонезійці, включно з сімома дітьми і трьома немовлятами.

"Я сподіваюся, що ми скоро знайдемо (літак)", - заявив на брифінгу помічник очільника штабу ВПС Індонезії Анрі Альфіанді.

Відзначимо, у суботу, 9 січня, Боїнг 737-500 з 62 пасажирами і екіпажем прямував до Понтіанаку у Західному Калімантані та зник з екранів радарів за чотири хвилини після зльоту.

Ця авіакатастрофа є першою великою авіаційною пригодою в Індонезії після аварії літака Lion Air Boeing 737 Max у 2018 році, унаслідок якої загинули всі 189 пасажирів і члени екіпажу. Цей літак також упав в Яванське море незабаром після зльоту з міжнародного аеропорту Сукарно-Хатта.

Катастрофа Boeing 737-500 в Індонезії - про що йшлося раніше:

  • Пасажирський авіалайнер Boeing 737-500 зазнав аварії 9 січня біля острова Лакі. Диспетчери втратили зв'язок з літаком після того, як лайнер вилетів з Джакарти.
  • За інформацією місцевих ЗМІ, уламки літака впали в море неподалік від острова Ланканг. До цього рибалки почули два сильні вибухи. Рибалкам і рятувальникам вдалося виявити у воді уламки літака, шматки волосся, одягу, кабелів і м'яса.
  • До мережі потрапив можливий список пасажирів літака. Українців серед них не було.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти