Колишнього президента Молдови Додона затримали у справі про корупцію і держзраду

24 травня 2022, 11:35
До того антикорупційні органи Молдови спільно зі спецслужбами провели ретельні обшуки вдома у Додона у справі про пасивну корупцію і державну зраду.
Додон
Ігор Додон / ua.depositphotos.com/

Екс-президент Молдови Ігор Додон був затриманий у справі про корупцію та державну зраду. За даними правоохоронних органів, його затримали на 72 години, повідомляє портал Deschide.md.

Разом з Додоном затримали його кума Петра Меріняну, який намагався знищити докази у справі проти колишнього президента.

До того антикорупційні органи Молдови спільно зі спецслужбами провели обшуки вдома у Додона у справі про пасивну корупцію, фінансування політичної партії злочинною організацією, державну зраду і незаконне збагачення.

Обшуки проводилися в рамках так званої справи "кулька". Йдеться про відео від 2019 року зі штаб-квартири Демократичної партії, на якому олігарх Володимир Плахотнюк передає Ігорю Додону, імовірно, пакет з грошима. На відео тодішній керівник Молдови відмовлявся брати пакет і просив передати його іншим членам Партії соціалістів. Кошти нібито призначалися для виплати винагороди членам даної політичної сили.

читайте такожУ Молдові оцінили ризики бойових дій на своїй території

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що президент Молдови Майя Санду зажадала негайно вивести війська Росія з Придністров'я.

Санду зазначила, що російська армія порушує нейтралітет Республіки.

"Сьогодні немає неминучої загрози залучення Молдови у військовий конфлікт, ми нейтральна країна, але для цього ми закликаємо до негайного виведення російських військових з території Придністров'я, тому що їх присутність порушує наш нейтралітет", - заявила вона під час виступу в Європейському парламенті.

Як пояснила Санду, влада Молдови хоче мирного вирішення конфлікту в Придністров'ї і робить все можливе для цього.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти