"Агресивніший Путін": експерт попередив про несподіваний наслідок зустрічі очільників РФ та США

24 червня 2021, 13:41оновлено 24 червня 2021, 14:14
Президент Росії зрозумів межі різних можливостей глави Штатів, вважає Ілларіонов.
Експерт вважає, що після зустрічі з Байденом Путін може стати агресивнішим
Після зустрічі з Джо Байденом Володимир Путін може стати агресивнішим, вважає експерт / Reuters

Президент Російської Федерації Володимир Путін після зустрічі з американським колегою Джо Байденом стане агресивнішим, виявиться ще цинічнішим та буде звертати менше уваги на потенційний опір зі сторони США.

Путін зрозумів межі можливостей Байдена, розповів економіст, старший науковий співробітник Центру політики безпеки у Вашингтоні, президент Інституту економічного аналізу Андрій Ілларіонов під час чату на Главреді.

За словами співрозмовника, тепер у глави РФ руки розв'язані ще більшою мірою, аніж раніше.

"…Він (Путін – Ред.) спілкувався безпосередньо з нинішнім президентом США і зрозумів межі його можливостей – фізичних, психологічних і когнітивних…", – заявив Ілларіонов.

Експерт зазначив, що попередній президент Штатів Дональд Трамп так і залишився для Путіна непередбачуваним у своїй поведінці.

читайте такожЗустріч Байдена і Путіна: чому відносини США і Росії не вдалося перезавантажитиНагадаємо, зустріч Володимира Путіна та Джо Байдена відбулася 16 червня у швейцарському місті Женева на віллі Ла-Гранж. Путін і Байден вперше зустрілися у якості президентів. Саміт ініціював очільник Штатів.

Саміт Путіна та Байдена спочатку проходив у вузькому колі, а потім – у ширшому форматі.

Байден у 2011 році приїжджав до Москви як віцепрезидент США і зустрічався з Путіним. Путін у 2011-му був головою російського уряду.

Довідка. Американо-російські відносини загострилися після того, як РФ у 2014 році пішла на агресію проти України – захопила Крим та вдерлася на частину Донбасу.

США покарали Росію обмежувальними заходами, а пізніше їх продовжували та розширювали. США також звинувачували РФ у кібератаках і втручанні у президентські вибори у 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти