Боєприпаси та протитанкові засоби: США оголосили новий пакет допомоги для ЗСУ

14 серпня 2023, 18:35
974
США оголосили про новий пакет допомоги, покликаний допомогти Україні в захисті своєї території.
Блінкен
Ентоні Блінкен повідомив про новий пакет допомоги США / Колаж: Главред, Фото: Defense.gov/John Hamilton, УНІАН

США офіційно оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $200 млн для відбиття російської збройної агресії.

У пакет увійшли боєприпаси для артилерії і систем ППО, протитанкові засоби, додаткове обладнання для розмінування, заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, передає CNN.

"Сьогодні ми оголошуємо про черговий пакет допомоги у сфері безпеки, покликаний допомогти Україні в захисті своєї території і свого народу", - заявив він.

відео дня

За його словами, в новий пакет американської допомоги увійшли:

  • боєприпаси для артилерії та систем ППО;
  • протитанкові засоби;
  • додаткове обладнання для розмінування.

"Росія почала цю війну і може закінчити її в будь-який момент, вивівши свої війська з України і припинивши свої жорстокі напади. Поки вона цього не зробить, Сполучені Штати, наші союзники і партнери будуть єдині з Україною, і так довго, як це буде потрібно", - додав Блінкен.

Раніше Німеччина передала Україні ще дві установки Patriot. Також в пакет, заявленому на сайті Міністерства оборони ФРН, увійшли Bandvagn, 155 мм боєприпаси, БПЛА VECTOR і інженерне обладнання.

Нагадаємо, агентство Reuters дізналося, що увійде в новий пакет допомоги США Україні. Допомога в $200 млн стане першим траншем з 6,2 млрд, які раніше були виділені в рамках повноважень президента США щодо скорочення військового потенціалу.

Нагадаємо, США ще не затвердили фінальний план навчання українських пілотів на західних винищувачі F-16, які мають розпочатися Цього місяця. Причина цього в тому, що європейські члени "коаліції винищувачів" досі не узгодили всі подробиці цього плану.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти