Білорусь посилює кордон з Україною

17 вересня 2020, 20:58оновлено 18 вересня 2020, 12:06
З Литвою і Польщею кордон мають намір повністю закрити.
Лукашенко
Лукашенко взявся за кордон / УНІАН

Олександр Лукашенко заявив, що змушений посилити кордон з Україною, а з Польщею і Литвою повністю закрити.

"Ми змушені відвести війська з вулиць, пів-армії поставити під рушницю і закрити державний кордон із Заходу, насамперед з Литвою і Польщею. Ми змушені посилити державний кордон, на превеликий жаль, з нашою братньою Україною", - сказав Лукашенко на жіночому форумі в Мінську, цитує видання TUT.BY.

Подробиці глава держави не повідомив. Його полум'яну промову в залі підтримали бурхливими оваціями.

"Ми не знаємо, що вони викинуть далі. Ми розуміємо, що в їхньому арсеналі залишилося трохи прийомів, перш ніж розв'язати гарячу війну... я змушений в останні дні разом з президентом Росії і міністром оборони відбудувати спільний захист Союзної держави", — додав він.

читайте такожРосія визнала Лукашенка законним президентом Білорусі

Протести в Білорусі:

  • 1 вересня в ООН повідомили про 450 задокументованих випадках тортур і жорстокого поводження з людьми, позбавленими волі після президентських виборів в Білорусі 9 серпня, які призвели до масових протестів і арештів в країні.

  • 22 серпня в Мінську жертви силовиків показали, як їх били. Люди намалювали на асфальті контури камери на шість чоловік, після чого встали всередину з плакатами:" втратив свідомість – били сильніше"," нас змусили роздягнутися догола"," дізналися, що піаніст – почали ламати пальці"," Судили без адвоката"," втрачав свідомість від болю " та ін.

  • 22 серпня Олександр Лукашенко закликав білорусів "пробачити помилки" силовиків, а більшість фото, де люди демонструють наслідки жорстоких побиттів правоохоронцями, він назвав фейками.

  • 22 серпня в Мережу потрапило відео тортур протестувальників в ізоляторі Мінська. Після виборів в ході мирних акцій протесту в Білорусі було затримано більше семи тисяч осіб.

  • 19 серпня в Білорусі силовики жорстоко били неповнолітніх. Підлітків ставили на коліна, наносили каліцтва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти