Байден скасував черговий резонансний указ Трампа

26 лютого 2021, 00:44
Указ Трампа про заборону на в'їзд до США певній категорії іноземців шкодив Америці, вважає Джо Байден.
Байден
Указ Трампа про іноземців не вирішував економічних проблем США - Байден / Reuters

Президент США Джо Байден 24 лютого скасував указ 45-го глави держави Дональда Трампа, що передбачає заборону на в'їзд на територію Америки певним категоріям іноземців. Рішення прийнято виходячи з гуманітарних та економічних причин, повідомляє пресслужба Білого дому.

Трамп підписав указ про заборону низці категорій іноземців на в'їзд до США, мотивуючи своє рішення спровокованими коронавірусною епідемією ризиками для американського ринку праці. Надалі Трамп двічі приймав аналогічне рішення. Новий господар Білого дому вирішив це скасувати.

За словами Байдена, підписаний Трампом документ не сприяє врегулюванню низки проблем і негативно позначається на гуманітарній, економічній та міграційній ситуації.

"Це шкодить Сполученим Штатам, в тому числі заважає членам сімей громадян США і законним постійним жителям возз'єднатися зі своїми сім'ями. Це також шкодить галузям економіки США, в яких працюють фахівці з усього світу. І це шкодить людям, які отримали імміграційні візи в рамках щорічної лотереї", - вважає він.читайте такожНаперекір Трампу: Байден повертає США до Ради ООН з прав людини

Які укази Трампа скасував Байден

Після того як Джо Байден офіційно став президентом США, він підписав низку указів, якими скасовуються документи, які були раніше підписані Трампом:

  • Про скасування рішення про вихід зі Всесвітньої організації охорони здоров'я
  • Про повернення Штатів до Паризької угоди з клімату
  • Про заборону на в'їзд до США громадян низки мусульманських країн
  • Про скасування режиму НП у зв'язку з ситуацією у Мексиці.

В результаті указу про скасування режиму надзвичайного стану у Мексиці, Байден припинив будівництво стіни на південному кордоні, яку будували за рішенням Трампа з метою протидії нелегальній міграції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти