Аналітики розповіли, якою буде ціна на руду в 2022 році

23 вересня 2021, 14:41
Зусиль світових виробників сталі для стримування цін буде недостатньо.
Металургія заводд
УНІАН

Історично вартість залізної руди частіше перебуває в діапазоні нижче 100 дол./ тонну, ніж над ним. Тому сьогоднішню динаміку можна розцінювати і як повернення до звичайного стану речей.

Про це пише профільне видання "Мінпром", цитуючи аналітика Reuters Клайда Рассела.

За прогнозом видання, в 2022 році ціни на залізну руду опустяться нижче 100 доларів за тонну, що є нормою для ринку, який за останній рік показав небувале зростання.

відео дня

У свою чергу один з найавторитетніших експертів на фондових ринках ГМК – Швейцарська група UBS – вже оперативно переглянула інвестиційні рейтинги виробників сталі в гіршу сторону. Вже до кінця 2021 року дефіцит ЗРС на ринку зміниться на надлишок, внаслідок чого ціни на руду продовжать падіння, причому надовго, прогнозують аналітики.

Зокрема, UBS прогнозує середню ціну на руду на рівні 89 дол./ тонну, а в 2023 році-80 дол./тонна. Більш того, далі ціна може просісти і до 65 дол./тонна.

У той же час інвестиційна компанія Liberum Capital прогнозує усереднену ціну 93 доларів за тонну в 2022 році, а Bank of America побоюється, що ціни можуть впасти до рівня маржинальних витрат (80 дол./ тонну) вже до кінця поточного року.

При цьому видання констатує, світові виробники залізорудної сировини вже почали скорочувати обсяги виробництв. Так, за прогнозами, Австралія у вересні 2021 року відвантажить на ринок 75,22 млн тонн руди проти 76,01 млн тонн у серпні, Бразилія зменшить місячне відвантаження з 34,39 млн тонн до 29,54 млн тонн, а пар – з 5,62 млн тонн до 4,90 млн тонн. Однак цих зусиль для стримування цін буде недостатньо, так що після умовного року достатку для виробників ЗРС знову настає час затягувати пояси.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти