Алієв порадив Франції віддати вірменам Марсель

1 грудня 2020, 15:15
Азербайджанський лідер запропонував Франції створити для вірмен окрему державу.
Алієв
Алієв запропонував Франції віддати Марсель вірменам / Reuters

Президент Азербайджану Ільхам Алієв накинувся на офіційний Париж і звинуватив французьку владу у спробі втрутитися у розв'язання чужих питань. Як альтернативу азербайджанський лідер запропонував Франції створити для вірмен окрему державу на своїй території.

Алієв звернув увагу на те, що Франція багато років не намагалася вирішити карабаський конфлікт, повідомляє РИА Новости.

"Скільки років Франція є співголовою Мінської групи? Вона хоч щось зробила? Зробила практичний крок для розв'язання цього питання? А тепер після того, як питання вирішилося, подивіться, що відбувається? Сенат Франції ухвалює резолюцію про те, щоб Нагірний Карабах був визнаний", – сказав Алієв.

Також Алієв вимагає від Парижа не втручатися у справи Азербайджану.

"Якщо вони (вірмени – ред.) вам подобаються, то, я говорив в період війни, віддайте місто Марсель, змініть його назву, створіть їм там другу державу. Але ніхто не може втручатися у наші справи", - особливо підкреслив Алієв.

Азербайджанський лідер уточнив, що термін "карабаський конфлікт" вже залишився у минулому, і вживати його треба тільки кажучи про історію.

Зазначимо, обурення президента Азербайджану викликала резолюція Сенату Франції, в якому уряду країни пропонувалося визнати незалежність Нагірного Карабаху і вимагати від Баку виведення військ з регіону.

Це не перший випад Алієва на адресу Франції. У жовтні президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив в інтерв'ю телеканалу Al Arabiya, що Франція могла б проголосити Нагірний Карабах у Марселі та проголосити незалежність острівного французького регіону Корсика.

Ситуація у Нагірному Карабасі – про що йшлося раніше:

  • 26 листопада помічник президента Азербайджану Хікмет Гаджієв заявив, що Азербайджан не визнаватиме резолюцію Сенату Франції, в якій міститься заклик до французького керівництва визнати незалежність Нагірного Карабаху.
  • 25 листопада Сенат Франції ухвалив резолюцію, в якій звучить заклик до уряду визнати Нагірний Карабах. На підтримку документа висловилися 305 сенаторів, проти проголосував один. Резолюція має рекомендаційний характер.
  • 9 листопада президент Азербайджану Ільхам Алієв, президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян підписали договір про припинення військових дій у районі Нагірного Карабаху.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти