Війна у Сирії армія Асада відвоювала Серакіб, 100 тисяч сирійських біженців йдуть в Європу

2 березня 2020, 10:33
Міноборони Росії заявило, що російські військові не можуть гарантувати безпеку польотів авіації Туреччини в небі над Сирією.
сирія
Армія Асада відвоювала місто Серакіб / Фото: Reuters

Сирійська армія Башара Асада в неділю, 1 березня, відбила у турецьких військ місто Серакіб, розташоване на місці злиття двох головних доріг, які ведуть до Алеппо в провінції Ідліб, які Дамаск прагне повністю контролювати.

За інформацією, наступ з боку сирійської армії почався 1 березня. А до цього поновлювався контрнаступ в цьому районі з боку турецьких військ. Підрозділи сирійської армії, разом з частинами "Хезболла" та за підтримки російської авіації до ранку 2 березня змогли витіснити противника до Афесу і Найрабу.

Зараз сирійська арабська армія знову прочісує Серакіб і намагається перевірити все місто, перш ніж почнеться контрнаступ, передає AMN.

відео дня

Сірійські біженці

У той же час стало відомо, що кількість сирійських біженців, які залишили Туреччину для того, щоб потрапити в Європу, досягла 100 577 чоловік.

"Станом на 19.40 кількість мігрантів, які залишили територію нашої країни через Едірне, досягло числа 100 577", - повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу у своєму Твіттері.

Місцева влада організувала для мігрантів харчування. Інтенсивний рух мігрантів, які прагнуть перебратися у країни ЄС, спостерігається в прикордонних селах. Тисячі людей знаходяться в лісах, і чекають дозволу перейти через кордон в Грецію.

У свою чергу Греція заблокувала прийняття нових клопотань про надання притулку на місяць після того, як Туреччина відкрила кордон для мігрантів в ЄС, передає Укрінформ.

Додамо, що в понеділок, 2 березня, Міноборони Росії заявило, що російські військові не можуть гарантувати безпеку польотів авіації Туреччини в небі над Сирією після того, як Дамаск закрив повітряний простір над провінцією Ідліб.

читайте також"ЄС зараз знепритомніє": Ердоган офіційно відкрив кордони для біженців із СиріїНагадаємо, раніше повідомлялося, Туреччина заявила про розгортання військової операції в Сирії проти військ режиму Башара Асада. Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що операція Весняний щит в сирійській провінції Ідліб проходить успішно.

"Наша єдина мета - зупинити масові вбивства, радикалізацію, міграцію", - пояснив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти