ЗСУ влаштували ра**истам Цусиму: Арестович про втрату РФ крейсера Москва

14 квітня 2022, 23:53оновлено 15 квітня 2022, 06:04
Після цусимського бою це перший флагман російського флоту, уражений у бою.
крейсер, Москва
/ sdelanounas.ru

З втратою російськими окупантами ракетного крейсера Москва висадка десанту в районі Одеси буде ускладнена, заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович.

Він нагадав про те, що крейсер Москва забезпечував ра**истам ППО, у нього були системи типу С-300, і він мав відмінну "парасольку".

"І це ж флагман - там штаб флоту був, принаймні, представники штабу. На флагмані завжди є офіцери флоту, які виконують управління групою, безпосередньо перебуваючи в морі. І що з ними – велике питання. За одними даними, врятувалося 14, за іншими – 50 осіб екіпажу чисельністю в 510. Ще невідомо, скільки там було капітанів першого рангу і адміралів", - говорить радник глави ОП.

"Нагадую, що після Цусимського бою це перший флагман російського флоту, уражений у бою, фактично знищений. Не втрачали вони флагманів своїх навіть під час Першої та Другої світової воєн... крім того, за його боєздатністю – це як танкова дивізія, тільки потужніша за рахунок крилатих ракет", – додав Арестович.

читайте такожКрейсер Москва пішов на дно: в РФ визнали втрату підбитого ЗСУ флагмана ЧФ

Раніше в США повідомляли, що пожежа на ракетному крейсері Москва триває.

При цьому судно все ще знаходилося на плаву і прямувало до Севастополя.

На російському крейсері Москва Чорноморського флоту РФ 13 квітня сталася пожежа. Причиною загоряння назвали попадання в корабель українських ракет Нептун.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти