Україна утримує Харків і Суми: у ЗСУ розповіли про битву з армією Росії

27 лютого 2022, 05:14
Війська Росії і деморалізовані - вони кидають свою техніку і масово рятуються втечею, сказали в ЗСУ.
ВСУ
Повномасштабна війна Росії та України розпочалася 24 лютого / Фото Reuters

Україна у ході війни з Росією дає відсіч ворожим військам по всіх напрямках. Харків і Суми, як і раніше, під контролем Києва. Загинуло понад три тисячі російських військових. Знищено декілька сотень одиниць бойової техніки військ РФ, а також 16 літаків і 18 вертольотів. Росіяни деморалізовані - вони кидають свою техніку і рятуються втечею. Про це заявили в Генеральному штабі ЗСУ.

Як повідомили у Генштабі, за три дні повномасштабного російсько-українського військового конфлікту РФ несе значні втрати.

"Орієнтовні втрати особового складу - понад 3000 осіб, танків - близько 100, ББМ - близько 540, гармат - 15, ЗРК "Бук" - 1, літаків - 16, вертольотів - 18. Також російські кафіри масово залишають техніку і вдаються до втечі", - наголошується в повідомленні.

відео дня

Вказується, що українські війська протистоять ворожим військовим підрозділам по всіх напрямках.

Зокрема, на Поліському напрямку наступ противника зупинили на рубежі Бородянка, Буча, Вишгород. Російські війська тут частково втратили боєздатність.

На північному напрямку окупаційні військові сили перегрупувалися і продовжили вести наступ, щоб блокувати Київ. Українська армія стримує натиск. У Чернігівській області українці підірвали ешелон, який перевозив 56 цистерн з дизельним паливом.

При цьому Росія, як і раніше, намагається захопити населені пункти у Слобожанському районі. Війська просуваються з Бєлгорода до Старобільська.

У Волинському районі операції противник працює над демонстративними діями. Завдяки рішучим діям армії України росіяни не змогли вийти на адмінкордони Донбасу.

На південному напрямку противник зміг вийти на рубежі Скадовська і Голої Пристані. Армія разом з силами територіальної оборони б'ються, щоб не дати ворогові можливості закріпитися на лівому березі Дніпра. Добровольців Херсонської та Миколаївської областей закликають чинити опір російській агресії.

У Чорноморській акваторії зенітний ракетний підрозділ Повітряних сил Збройних сил України знищив винищувач РФ Су-30 СМ.

"Російські спецназівці і диверсанти, всупереч Женевським конвенціям і правилам ведення війни, використовують об'єкти цивільної інфраструктури для прикриття своїх дій", - підкреслили в Генштабі ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти