"Буде бунт і болтанка": воєнкори РФ закатали істерику про крах режиму Путіна

28 серпня 2024, 11:55
1639
Після початку повномасштабного вторгнення Путін опинився в надскрутному становищі.
Путин, армия РФ
Росію чекатиме крах через мобілізацію / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, скріншот

Путін у війні проти України стоїть на складному роздоріжжі. З одного боку, йому гостро не вистачає гарматного м'яса, а з іншого, нова хвиля мобілізації може обернутися крахом режиму. Через цю дилему для диктаторського режиму серйозно бідкається у своєму блозі відомий російський ультрапатріот, Z-пропагандист Максим Калашніков.

За словами Калашнікова, влада РФ вже підвищила одноразову виплату завербованим більш ніж на 2 млн рублів (близько $21 тис. за офіційним курсом).

Однак Кремль душать одразу дві проблеми: охочих брати участь у так званій "СВО" майже немає, а на фронті утворився гострий дефіцит живої сили через величезні втрати.

відео дня

"У перший же місяць завербованому пропонують понад 3 млн. Вітаються заробітчани, мігранти, їм надається громадянство… Все заливається грошима, баблом. Про що це каже? Будь-який західний ворожий розвідник одразу зробить висновки, що людей просто не вистачає! Що колишнього потоку контрактників недостатньо. Він зробить висновок про рівень втрат, про потік охочих укласти контракт… А це все загроза!" - розповів Калашніков.

Мобілізація в Росії (з 2022)

Мобілізацію в Росії було оголошено 21 вересня 2022 року під час вторгнення Росії в Україну і незабаром після контрнаступу Збройних сил України, який призвів до деокупації всієї території Харківської області на захід від річки Оскол.У 2023 році російська влада продовжила вербування за контрактом в армію, що воює, попутно посилюючи законодавство для набору в неї, повідомляє "Вікіпедія".

Пропагандист висловлює упевненість, що начебто вороги спеціально підштовхують Кремль до оголошення нової хвилі мобілізації, щоб спричинити заворушення в РФ та крах путінського режиму.

"Вони спеціально підштовхують нашу владу до цього (мобілізації — ред.), знаючи, що наша влада цього дуже боїться. Тому що закликати доведеться дуже багатьох. Це може спричинити "болтанку", гострі події в країні", - заявив Z-пропагандист.

Однак навіть найзавзятіші любителі Путіна і війни не мають сумнівів, що Росія не готова до нової хвилі мобілізації. Тилове постачання не налагоджено, у Міністерстві оборони "повна дезорганізація" через масові чистки.

Мобілізація в Росії - останні новини

Ні для кого не секрет, що РФ готує нову хвилю мобілізації. Як розповів соціолог, публіцист, автор книг Ігор Ейдман, , Росія може спробувати залучити більше ніж 200 тисяч військових. Водночас радикальні воєнні кореспонденти стверджують, що для перемоги у війні росіянам необхідно мобілізувати від 500 тисяч до 1,5 мільйона осіб, і ймовірно, Міноборони РФ спробує мобілізувати 500 тисяч.

Як зазначили у Bloomberg, РФ планує "таємну мобілізацію" на тлі боїв на Курщині. Росія може оголосити нову мобілізацію до кінця 2024 року через нестачу резервів.

Нещодавно Путін вперше зізнався у проблемах Росії у війні проти України.

"Всім ясно і добре відомо, що Росія також стикається з кризами, в тому числі і перш за все, звичайно, на українському напрямку", – визнав диктатор.

Інші новини про війну в Україні:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти