ЗСУ за тиждень звільнили 2 кв. кілометри на Бахмутському напрямку - ISW

12 вересня 2023, 10:40
Російські війська змінюють тактику і масово використовують безпілотники.
ЗСУ за тиждень звільнили 2 кв. кілометри на Бахмутському напрямку - ISW
ЗСУ просунулись на Бахмутському напрямку / колаж: Главред, фото: 17 ОТБр імені Пестушко, скріншот: deepstatemap

В Інституті вивчення війни повідомили, що армія України продовжує контрнаступальні операції в Донецькій і Запорізькій областях.

За інформацією українських військових, за останній тиждень звільнено 2 квадратних кілометри території на Бахмутському напрямку та досягнуто успіхів поблизу Кліщіївки та Андріївки, передає ISW.

Заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що за минулий тиждень українські війська на Таврійському напрямку здобули загалом 4,8 квадратних кілометра.

відео дня

Окрім цього, начальник ГУР Кирило Буданов заявив, що російські війська змінюють тактику і "масово" використовують безпілотники.

Водночас, російські війська 11 вересня продовжили наступальні дії на рубежі Куп’янськ-Сватове-Кремінна і просунулися на Куп’янському напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 вересня, показують, що російські війська досягли успіхів поблизу лісосмуги на північний схід від Синьківки.

Ситуація на фронті

Нагадаємо, що ЗСУ пішли вперед під Бахмутом і "перемололи" сотні росіян. На Бахмутському напрямку тривають важкі бої Сил оборони з російськими окупантами, які застосовують всі наявні засоби озброєння.

Генерал Маломуж розповів, що на південному фронті може бути переломний момент в найближчі 3-4 місяці. Наступ на півдні ускладнюють мінні поля та загороджувальні споруди, які встановили загарбники для посилення своїх позицій.
Український захисник розкрив подробиці, як росіяни намагаються загнати ЗСУ у вогневі мішки. За словами бійця, авіацією й ударними БПЛА "Ланцет" ворог полює за українською технікою, а FPV дронами – за нашою піхотою.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти