ЗСУ дуже важко утримувати позиції: на Херсонщині ворог атакує "м'ясними штурмами"

28 грудня 2023, 10:52оновлено 28 грудня 2023, 11:40
587
За минулу добу українським військовим вдалось відбити 13 ворожих атак на Херсонщині.
ЗСУ дуже важко утримувати позиції: на Херсонщині ворог атакує 'м'ясними штурмами'
Ситуація на Херсонщині важка / колаж: Главред, фото: Командування Об'єднаних Сил ЗСУ

Начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України капітан 1-го рангу Наталя Гуменюк заявила, що на лівобережжі Херсонщини ситуація залишається напруженою.

"ЗСУ дуже важко вдається утримувати позиції. Всі штурми, які застосовує ворог переважно є пішими, з використанням піхоти. Однак, це відбувається майже без підтримки броньованої техніки, бо вона дуже щільними рядами стоїть спалена навколо цього рубежу і демонструє ворогу що буде з ним, коли він просунеться трохи далі", - зазначила в ефірі телеканалу "Еспресо".

За її словами, за минулу добу українським військовим вдалось відбити 13 ворожих атак, внаслідок чого росіяни зазнали втрат і відступили на позиції, з яких прийшли.

відео дня

"Переважно атаки проводяться м'ясними штурмами бійців типу роти "z", які перекидаються час від часу на наш напрямок. Оскільки техніка більше потрібна на східному, Авдіївському напрямку, - ворог направляє її туди", - додала вона.

Ситуація на Херсонщині: що відомо

Нагадаємо, що на лівобережжі Херсонщини РФ намагається вибити ЗСУ та наривається на удари. Російські окупаційні війська провели 23 безуспішних атаки позицій ЗСУ - ворог зазнав значних втрат, сказали в Генеральному штабі.

Росіяни масово атакують Херсонщину "шахедами" нового зразка. Сили ППО результативно працюють над обласним центром. Однак, окупанти атакують масово, в тому числі по інфраструктурних об'єктах.

Росіяни змінили тактику ударів по Херсонщині. На думку аналітиків, після того як росіяни вирішили перекинути свою далекобійну артилерію ближче до річки Дніпро, в ЗСУ з'явиться можливість для її знищення.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти