ЗВТ з Туреччиною: міністр інфраструктури розкрив подробиці

4 лютого 2022, 11:54
ЗВТ з Туреччиною: міністр інфраструктури розкрив подробиці

Угода про зону вільної торгівлі, яку 3 лютого у Києві підписали Україна та Туреччина, містить велику інфраструктурну частину. Про це повідомляє міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

У межах угоди Україна і Туреччина досягли домовленості про повну лібералізацію автомобільних перевезень.

"Невдовзі буде знято обмеження для українських автоперевізників на ринку Туреччини, зокрема це стосується і в’їзду порожнього транспорту. Тобто фури зможуть заїжджати порожніми та повертатися з товарами", - розповів подробиці міністр.

відео дня

Також передбачено розширення географії перельотів між країнами. Зокрема, розглядається пропозиція виконання регулярних рейсів до Туреччини з аеропорту Ужгорода, реконструкція якого включена до програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Кубраков також акцентував на співпраці України і Туреччини у дорожній сфері. Турецькі компанії вже залучені до "Великого будівництва" в Україні. Вони беруть участь у таких знакових проєктах як траси М-30 Стрий — Ізварине, Н-31 Дніпро — Царичанка — Кобеляки — Решетилівка, М-18 Харків — Сімферополь — Алушта — Ялта, позакласові мости у Кременчуці та Запоріжжі.

"Сподіваюсь, що співпрацю вдасться розширити завдяки новим проєктам, зокрема і будівництву концесійних доріг", — зазначив Кубраков.

Домовленості з Туреччиною передбачають також співпрацю у сфері морського пошуку та рятування у Чорному морі.

"Триває спільна робота над угодою про співробітництво у сфері морського пошуку та рятування у Чорному морі. Це важливе питання для України, яке гостро постало після анексії Криму. Угода з Туреччиною допоможе юридично закріпити за Україною належні їй райони, покращить можливості проведення пошуково-рятувальних операцій. Це усуне інсинуації з боку країни-агресора щодо невиконання Україною своїх міжнародних обов’язків", - додав український міністр.

Раніше заступник керівника Офісу президента, координатор "Великого будівництва" Кирило Тимошенко констатував, що за два роки реалізації цієї програми президента Володимира Зеленського середня вартість 1 км дороги знизилася майже на 5 млн гривень. Однією з причин цього він назвав конкуренцію, якій сприяло в тому числі залучення до проєктів "Великого будівництва" іноземних підрядників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти