The Times повідомило, що Зеленському відмовили у виступі на Євробаченні 2023 - в ОП відреагували

12 травня 2023, 11:20
Президент України нібито хотів виступити під час фіналу конкурсу перед 160-мільйонною аудиторією у відеоформаті та закликати до підтримки нашої країни.
Володимир Зеленський, Євробачення-2023
Зеленський хотів виступити у фіналі Євробачення, але йому відмовили / Колаж: Главред, фото: Instagram Зеленського, eurovision.tv

Президент Володимир Зеленський хотів виступити з промовою під час фіналу Євробачення-2023 і закликати світову спільноту продовжити підтримку України на фоні російської військової агресії, проте організатори пісенного конкурсу йому відмовили.

Як пише The Times, Зеленський звернувся до організаторів з проханням виступити під час фіналу конкурсу перед 160-мільйонною аудиторією у відеоформаті. Однак союз телекомпаній відмовив йому, мотивуючи це "небажанням політизувати конкурс".

В ОП заяву ЗМІ спростували

Спікер Зеленського Сергій Нікіфоров заявив, що Офіс президента України не звертався до організаторів пісенного конкурсу Євробачення.

"Інформація The Times не відповідає дійсності. ОП не звертався до організаторів пісенного конкурсу з пропозицією онлайн-виступу Володимира Зеленського під час фіналу або на будь-якому іншому етапі конкурсу", – написав Нікіфоров у Facebook.

The Times повідомило, що Зеленському відмовили у виступі на Євробаченні 2023 - в ОП відреагували

Як відомо, Зеленський виступав з промовою перед парламентами низки країн, організаціями та на міжнародних заходах, де закликав надавати допомогу Україні та протидіяти російській агресії.

У 2022 році він виступив зі зверненням на церемонії нагородження Grammy.

У 2023 році агент компанії WME Майк Сімпсон звернувся до американської Кіноакадемії з проханням включити в трансляцію "Оскара" виступ Зеленського, проте отримав відмову. Академія відмовилася від коментарів. Минулого року продюсер "Оскара" Вілл Пекер також відмовив Зеленському у виступі.

Євробачення 2023

67-й Міжнародний пісенний конкурс Євробачення пройшов 9 і 11 травня у Великій Британії (Ліверпуль) на арені M&S Bank Arena. 13 травня відбудеться грандіозний фінал.

Попри те, що конкурс проходить у Ліверпулі, проводиться він від імені України, адже у 2022 році гурт Kalush Orchestra посів перше місце.

Дивіться відео про те, як Україна тріумфально вигравала Євробачення:

Україну на Євробаченні представляє група TVORCHI з піснею "Heart of Steel".

Українська співачка Alyosha, яка представляла Україну на Євробаченні в 2010 році, виступила в першому півфіналі міжнародного пісенного конкурсу в Ліверпулі та довела всіх до сліз. Вона з'явилася на сцені під виття сирен повітряної тривоги. Номер до композиції присвячений переселенцям.

Дивіться відео, як виступила Alyosha на сцені Євробачення 2023:

У фіналі пісенного конкурсу виступить українська співачка і переможниця Євробачення-2004 Руслана Лижчико.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти