Зеленський - про Залужного: при всій повазі, похід в політику не обговорюється

21 листопада 2023, 12:02
Президент України закликає військових не втручатися в політику і пам'ятати про ієрархію.
Президент України закликає військових не втручатися в політику
Президент України закликає військових не втручатися в політику / колаж: Главред, фото: Офіс президента, скріншот телеграм Володимира Зеленського

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю таблоїду The Sun прокоментував дії військових і акцентував увагу на важливості розуміння ієрархії в країні, особливо, під час війни.

Глава держави закликав військове керівництво не робити помилку і не втручатися в політику України, оскільки це може загрожувати національній єдності. За словами Зеленського, керуючий війною генерал не повинен вести себе, як військовий, а не як політик.

"Якщо військовий вирішив займатися політикою, то це його право, тоді він повинен йти в політику, і тоді йому не до війни. Якщо ти керуєш війною, маючи на увазі, що завтра ти будеш займатися політикою або виборами, то в своїх словах і на передовій ти поводишся як політик, а не як військовий, і я вважаю, що це величезна помилка", - коментує президент.

відео дня

Також Зеленський додав, що одним з найважливіших факторів збереження єдності в країні є розуміння ієрархії, адже в цей важкий час кожен повинен займатися своєю справою.

"При всій повазі до генерала (Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного) і до всіх командирів, які знаходяться на полі бою. Існує абсолютне розуміння ієрархії. І це все, і не може бути два, три, чотири, п'ять. Вона одна, за законом, і під час війни це не може навіть обговорюватися. Це не веде до єдності нації", - додав Зеленський.

Також, для більш чіткого пояснення своєї позиції, Зеленський навів у приклад генералів, які пішли в політику після окупації Криму в 2014 році. За його словами, військових в політику тоді штовхали різні політичні сили, тому що у них була знищена репутація.

Нагадаємо, свою думку про чутки про конфлікт військового та політичного керівництва висловив аналітик Юрій Богданов. Він стверджує, що єдині кому вигідний справжній розкол між політичним і військовим керівництвом держави - це росіяни. І всі хто намагається тактичні або комунікаційні розбіжності (які є цілком нормальними) роздувати в розкол і великий конфлікт - ідіоти або зрадники.

Також, крапку в "скандалі" поставили і у Зеленського. Глава офісу президента Андрій Єрмак заявив про те, що у президента Володимира Зеленського і головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного єдина мета - перемогти у війні. Таким чином він прокоментував в інтерв'ю Наталії Мосейчук чутки про те, що глава держави нібито готує заміну головкому ВСУ.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти