Зеленський анонсував повну реставрацію Одеського художнього музею за програмою "Велике будівництво"

30 жовтня 2021, 14:02
Зеленський анонсував повну реставрацію Одеського художнього музею за програмою

Одеський національний художній музей капітально відреставрують за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво". Роботи почнуться вже цьогоріч, заявив під час робочої поїздки в Одеську область Глава держави.

За словами президента Володимира Зеленського, який нещодавно присвоїв музею статус національного, він став знаковим місцем для розвитку української культури. Президент оглянув експозицію музею і роботи Олександра Ройтбурда, який очолював музей з 2018 року до своєї смерті у серпні 2021-го.

Лише за останній рік музей відвідали 30 тисяч гостей, а колекція розширилась до 9,7 тисяч експонатів.

відео дня

"Завдяки енергії й таланту Олександра Ройтбурда, який залишив тут частинку своєї душі, музей набув зовсім іншого значення не лише для Одеси, а й для всієї України. Це місце стає своєрідним магнітом для поціновувачів мистецтва зі всього світу", – сказав Володимир Зеленський.

Президент анонсував, що Одеський національний художній музей, який розміщений у колишньому палаці Потоцьких XIX ст., буде повністю відновлено за програмою "Велике будівництво".

"Треба не лише відреставрувати будівлю, покращити середовище, де зберігаються експонати, а й створити гідні умови для працівників музею, для яких це не просто робота, а життєве покликання", – підкреслив голова держави.

Зеленський анонсував повну реставрацію Одеського художнього музею за програмою

Роботи планують почати все цього року, а повністю завершити - у 2025-му. За цей час відремонтують перекриття, стелю, стіни та підлогу, замінять освітлення, зроблять звуко- і теплоізоляцію, відремонтують фасади, облаштують інклюзивні санвузли і ліфт.

Зеленський анонсував повну реставрацію Одеського художнього музею за програмою

Нагадаємо, за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" цьогоріч стартувала "Велика реставрація". Її план передбачає відновлення 150 об’єктів культурної спадщини – музеїв, фортець, палаців тощо – протягом трьох років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти