Здоровий ранок: дієтолог назвала п'ять небезпечних звичок натщесерце

29 серпня 2021, 05:53
Експерт радить не пити каву і спиртне на голодний шлунок, а також відмовитися від жуйки і не встрявати в конфлікти.
сніданок
Ранок-найважливіший період всього дня / Фото : eva.ru

З давніх-давен відомо, що ранок - головний час доби. Як його проведеш, таким і день буде. Однак не всі знають, як правильно зустріти день прийдешній, щоб потім бути в формі.

Індійський дієтолог Пуджа Махіджа назвала п'ять шкідливих звичок на голодний шлунок. Її поради опублікувала телекомпанія NDTV.

Махіджа закликала відмовитися від вживання чаю і кави відразу після пробудження.

"Подумайте двічі, перш ніж пити чай або каву, прокинувшись з ранку. Чашка кави може сильно підвищити рівень кислотності в шлунку", - підкреслила дієтолог.

Крім того, експерт радить не вживати на голодний шлунок алкоголь, так як спиртне без їжі миттєво потрапляє в кров і викликає сильне сп'яніння.

Шкідливою звичкою, за словами Махіджі, є жувальна гумка натщесерце.

"Жуйка провокує виділення додаткової кількості шлункового соку, що негативно позначається на слизовій оболонці порожнього шлунка, і може спровокувати запалення і виразку", - аргументувала Пуджа.

Не рекомендує фахівець і ходити за продуктами до того, поки людина не поїла.

"Голодні люди не тільки купують значно більше продуктів, ніж потрібно, але і схильні вибирати більш калорійну їжу", - стверджує вона.

А ще Махіджа закликає не вступати в суперечки натщесерце. Все через те, що у голодної людини знижений рівень цукру в крові, а значить він більш схильний до емоцій. Тому перед вирішенням важливих справ краще трохи перекусити.

Дивіться відео: Чи варто вживати молоко дорослим

Нагадаємо, раніше відомий дієтолог і колишній фітнес-тренер шоу "Зважені та щасливі" Марина Боржемська поділилася кількома прийомами, як урізноманітнити раціон, якщо ви хочете харчуватися правильно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти