Захист прав дітей це завдання демократичної держави - прокурор Харківщини Фільчаков

3 вересня 2021, 19:53
Свій виступ Фільчаков розпочав з того, що створення необхідних умов для реалізації та захисту прав і свобод дітей.
Захист прав дітей це завдання демократичної держави - прокурор Харківщини Фільчаков
Олександр Фільчаков / khar.gp.gov.ua

У Харківській обласній прокуратурі відбулась нарада керівників правоохоронних та інших державних органів краю у сфері захисту прав та інтересів дітей під головуванням Олександра Фільчакова. Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури.

Свій виступ Фільчаков розпочав з того, що створення необхідних умов для реалізації та захисту прав і свобод дітей – ключове завдання будь-якої сучасної демократичної правової держави.

"І в нас, колеги, точно немає часу зволікати, адже запит українського суспільства на функціонування ефективної системи захисту прав дитини наразі є надвисоким!", - підкреслив прокурор області.

відео дня

Очільник прокуратури Харківщини наголосив, що особливої уваги потребують неповнолітні, які стали на шлях злочинності та вчинили кримінальне правопорушення. Тому ювенальні прокурори разом з поліціянтами проводили в області просвітницькі заходи серед учнів шкіл та студентів. Метою цих заходів була профілактика злочинів, зокрема незаконному обігу та вживанню наркотиків.

Керівник обласної прокуратури відзначив, що такі заходи отримали позитивні відгуки з боку суспільства та, що найголовніше, серед самих дітей, більшість з яких із зацікавленістю віднеслися до спілкування з правоохоронцями.

"Колеги, скільки ми ще будемо лише фіксувати злочини, коли вже налагодимо дієву профілактику та розпочнемо ефективно їх розслідувати та встановлювати всі обставини, у тому числі й ті, що передували їх вчиненню?", - акцентував Фільчаков.

Захист прав дітей це завдання демократичної держави - прокурор Харківщини Фільчаков

Очільник обласної прокуратури підкреслив, що невідкладної допомоги та захисту потребують діти, які постраждали від злочинів, третина з яких є тяжкими та особливо тяжкими.

"Ми пам’ятаємо як жінка з психічним захворюванням ходила вулицями Харкова з відрізаною головою вбитої дитини. А нещодавно суспільство сколихнуло жорстоке вбивство 6-річної дівчинки в смт Старий Салтів. Все це звучить як сценарії до жахливих фільмів, однак є нашою реальністю", - резюмував Фільчаков.

Прокурор області наголосив, що робота усіх правоохоронних органів повинна забезпечувати своєчасне та дієве реагування на всі порушення прав та інтересів неповнолітніх. Своєчасне надходження інформації про події з неповнолітніми, зокрема, із закладів охорони здоров’я, освіти, від служб у справах дітей є запорукою своєчасного притягнення до відповідальності осіб, які вчинили стосовно них кримінальні правопорушення.

Також керівник обласної прокуратури звернув увагу на випадки домашнього насильства стосовно дітей.

"Це неприпустимо, коли рідний дім для дитини стає небезпечнішим, ніж вулиця, а перебування в ньому є загрозою не лише психічному й фізичному здоров’ю, а навіть життю!", - підкреслив Фільчаков.

Наприкінці наради прокурор області зазначив, що вимагає максимально сконцентрувати зусилля правоохоронців та чиновників та зробити все можливе для ефективного захисту прав дітей та їх безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти