Захищала дітей до останнього: у Львові прощаються із загиблою лікаркою із "Охматдиту"

10 липня 2024, 16:26
1616
Лікар незважаючи на небезпеку повернулась з підвалу "Охматдиту" в діалізну до дітей, яких не могли вивезти до безпечного місця і була з ними до кінця.
Захищала дітей до останнього: у Львові прощаються із загиблою лікаркою із 'Охматдиту'
Удар по "Охматдиту" - у Львові прощаються із Світланою Лук'янчик / Колаж Главред, фото: УНІАН, Андрій Садовий

Сьогодні, в середу 10 липня у Львові прощаються із дитячою лікаркою Світланою Лук'янчик. 30-річна лікар-нефролог загинула внаслідок російського ракетного удару по дитячій лікарні "Охматдит" 8 липня. Прощання відбувається у Гарнізонному храмі Львова, про це у своєму Телеграм-каналі повідомив мер Львова Андрій Садовий.

"У Львові триває прощання з Світланою Лук'янчик, лікаркою, яка загинула внаслідок ворожого обстрілу дитячої лікарні у Києві", - написав він.

Світлану Лук'янчик поховають на Голосківському цвинтарі поруч із її батьками. Друзі та родичі пам'ятають її як добру, чуйну людину і високопрофесійну лікарку. У Гарнізонному Храмі зібралися рідні, близькі та знайомі, щоб попрощатися з талановитою лікаркою.

відео дня

Що відомо про обставини загибелі Світлани Лук'янчик

Журналісти британського видання Sky News змогли дізнатись обставини загибелі дитячого лікаря Світлани Лук'янчик.

"Лікар-нефролог кинулася до підвалу дитячої лікарні в Києві, щоб перевірити стан своїх маленьких пацієнтів, яких перевели туди в безпечне місце під час сирени повітряної тривоги. 30-річна Світлана Лук'янчук, ризикуючи життям, повернулася нагору, до лікувального центру, де ще п'ятеро немовлят були підключені до апаратів для діалізу, і їх не змогли вивезти в укриття", - йдеться у матеріалі.

Незважаючи на небезпеку, вона залишилася з ними, щоб переконатися, що їхні життєво важливі процедури можуть продовжуватися, навіть коли земля здригалася від звуків російських ракет, що падали на столицю.

"Раптом один з боєприпасів влучив у лікарню, розбивши вікна діалізного центру і вбивши педіатра, яку силою вибуху відкинуло з ніг", - вказують журналісти.

Медпрацівник відділення хронічної токсикології в лікарні Валентина в коментарях журналістам зазначала, що після першого удару по лікарні одразу зрозуміла, що влучили саме в діалізну.

"Тоді я побачила Світлану у вікні... Вибуховою хвилею її відкинуло на підвіконня", - сказала жінка.

Вона сказала, що відвівши дітей, які були з нею, в інше безпечне місце (з підвалу - ред.), Валентина повернулася, щоб допомогти тим, хто перебував у діалізній кімнаті. Деякі з них були поранені вибитим склом і силою вибуху.

"Емоцій було дуже багато. Спочатку вони не розуміли, що сталося. Коли стало безпечніше, вони почали плакати, обійматися, допомагати один одному. Діти, які були зі мною в притулку, фізично не постраждали, без крові. А діти, які були на діалізі, були поранені. Коли інші діти побачили це, це було досить жахливо", - повідомила Валентина.

Що таке дитяча лікарня "Охматдит"

багатопрофільний діагностично-лікувальний заклад у Києві, який надає спеціалізовану висококваліфіковану медичну допомогу дитячому населенню України. Найбільша дитяча лікарня в Україні, яку росіяни атакували крилатими ракетами 8 липня.

Обстріл "Охматдиту" - що відомо про ракетний удар РФ по Києву

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, 8 липня 2024 року російська окупаційна армія здійснила масований ракетний удар по Україні, зокрема по найбільшій дитячій лікарні в Україні – "Охматдит" у Києві. За повідомленням Financial Times, Росія використала крилату ракету Х-101, яка містить західні компоненти.

Президент України Володимир Зеленський прокоментував цей ракетний удар, зазначивши, що таким чином країна-агресор Росія "подала сигнал усьому світу" напередодні саміту НАТО у Вашингтоні, що стартував 9 липня.

У мережі з'явилось відео, яке проаналізували аналітики видання Defense Express. Вони зазначають, що російська ракета, яка вразила "Охматдит", не була пошкодженою або підбитою, що може свідчити про навмисний обстріл дитячої лікарні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти