Захід дає допомогу так, щоб Україна не програла війну, але й не перемогла Росію – Октисюк

9 листопада 2023, 10:54
Така концепція буде продовжуватися і надалі. Тому Україна повинна самостійно шукати більше внутрішніх резервів, щоб боротися з країною-агресоркою РФ.
Анатолий Октисюк, украинские военные
Захід дає допомогу так, щоб Україна не програла війну, але й не перемогла Росію/ колаж: Главред, фото: Командування Об'єднаних сил ЗСУ, Главред

Захід передає Україні достатній об’єм допомоги, щоб наша держава не програла війну. Але водночас цей об’єм такий, щоб українці не могли з його допомогою перемогти країну агресорку Росію.

Тому наша держава повинна шукати більше внутрішніх ресурсів для боротьби з агресором. Таку думку висловив політичний експерт аналітичного центру DemocracyHouse Анатолій Октисюк в інтерв’ю Главреду.

"Колективна стратегія Заходу полягає в тому, щоб не дати програти Україні, але і не перемогти Росію. І ця концепція буде продовжена і надалі, і нам потрібно буде самостійно шукати більше внутрішніх резервів. Це – основна ідея, на яку звертають увагу усі, в тому числі і західні союзники", – зазначив Октисюк.

відео дня

Також він оцінив, як може змінитися надання допомоги Україні, якщо у США після виборів до влади прийдуть республіканці. Він зазначає, що у такому разі рівень допомоги може бути середнім між тим, що було до вторгнення, і тим, як зараз.

"Катастрофічного падіння допомоги не буде, але і зростати вона теж не буде. Ситуацію з допомогою диктуватимуть реформи та ситуація на фронті. Якщо війна буде перетворюватися на конфлікт малої інтенсивності, тоді, звісно, обсяги допомоги будуть зменшуватися, в тому числі поставки зброї, економічна допомога тощо. Це дуже ймовірний сценарій, але якщо станеться так, що Росія знову наступатиме, Україна втрачатиме нові території, тоді масштаби допомоги, навпаки, зростатимуть", – сказав Октисюк.

Хто такий Анатолій Октисюк

Анатолій Октисюк - експерт з політичних питань, співзасновник аналітичного центру DemocracyHouse.

До 2016 року - старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Аналізує події в Україні та за її межами. Висвітлює питання щодо війни Росії проти України.

Війна в Україні

Раніше повідомлялося, що суднобудівні заводи у Криму стали вразливими. Суднобудівні заводи, де окупанти ремонтують кораблі Чорноморського флоту, стали вразливими для українських атак. Експерти наголосили, що Україна знищила вже третій корабель ЧФ, який знаходився у доці.

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів про величезні успіхи ЗСУ на Кримському напрямку. Він вважає, що на нас чекають ще приємні новини щодо знищення російських окупантів та їхніх ресурсів на тимчасово окупованому півострові.

Військовий аналітик, Колишній співробітник Служби безпеки України Іван Ступак пояснив, навіщо Кремлю потрібна Авдіївка. Командування російської окупаційної армії продовжуватиме кидати своїх солдатів на штурми Авдіївки у Донецькій області, поки місто не буде повністю захоплене, каже Ступак.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти