Заступнику глави Офісу Зеленського повідомили про підозру

18 грудня 2020, 17:28оновлено 18 грудня 2020, 18:40
Олега Татарова підозрюють у наданні неправомірної вигоди.
Олег Татаров
Олег Татаров / УНІАН

Заступнику керівника офісу президента України Олегу Татарову повідомили про підозру.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар спеціалізованої антикорупційної прокуратури Ольга Постолюк.

Вона розповіла, що детективи Національного антикорупційного бюро України повідомили про підозру Татарову.

відео дня

Зокрема, його підозрюють у наданні неправомірної вигоди державному експерту за те, щоб він занизив суму збитку, отриманого державою в особі Національної гвардії України при обміні земельної ділянки, яка належала Нацгвардії в центрі Києва, на квартири для військовослужбовців НГУ на околиці столиці.

У прес - службі НАБУ уточнили, що заступник керівника Офісу президента є третім підозрюваним у скоєнні вказаного злочину.

Йому інкримінується ч.3 ст. 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі).

Слідство вважає, що вказана особа, в минулому - топ-чиновник Державної компанії УкрБуд - може бути причетною до надання неправомірної вигоди за забезпечення видачі недостовірного письмового висновку судового експерта у справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України.

"Про підозру повідомлено в порядку ст.278 КПК України. Крім нього, у справі підозрюються заступник директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (ч.3 ст. 368 КК України) і колишній народний депутат, колишній кінцевий бенефіціарний власник ТОВ "Укрбуд Девелопмент" (ч. 3 ст. 369 КК України)", - повідомили в НАБУ.

читайте також"Всі жили за часів Януковича": Зеленський пояснив скандальне призначення в ОПЯк розповів в Facebook журналіст Юрій Бутусов, Татаров сьогодні не з'явився на роботу, також детективі НАБУ на виявили Татарова у нього вдома.

"Сьогодні в. о. голови САП Максим Грищук підписав підозру Татарову, детективи НАБУ приїхали в ОП за місцем його роботи, проте з'ясувалося, що Татаров сьогодні на роботу не з'явився. Нагадаю, він є заступником Голови ОП з питань правоохоронних органів, по суті головним координатором роботи силовиків. Також детективи не виявили Татарова у нього вдома. Підозру передано за місцем роботи Татарова в ОП", - написав журналіст у Facebook.

За словами Бутусова, Офіс президента ніяк не коментує зникнення одного з найближчих співробітників президента.

Заступнику глави Офісу Зеленського повідомили про підозру

Нагадаємо, 5 серпня президент Володимир Зеленський призначив Олега Татарова заступником керівника офісу Президента України. Зазначимо, що Татаров з 2011 року був заступником начальника Головного слідчого управління МВС України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти