Законопроєкт №5655 про реформу містобудування можуть прийняти до кінця року

27 жовтня 2021, 13:07
Автори законопроекту зазначили, що документ враховує вимоги антикорупційної стратегії НАЗК, а зараз триває робота над виправленням недоліків.
Законопроєкт №5655 про реформу містобудування можуть прийняти до кінця року

До кінця поточного року очікується прийняття законопроєкту №5655, який встановлює нові принципи, що мають зменшити рівень корупції у сфері містобудування. 26 жовтня перспективи законопроєкту було розглянуто на заході, в якому взяли участь представники декількох міністерств.

На даний момент корупційна складова на будівельному ринку щороку становить біля 3 млрд грн.

"Для того, щоб місцеве самоврядування могло впливати на нечесних забудовників, ми впроваджуємо для них можливість заходити на такі майданчики і, навіть, зносити незаконні забудови без суду", - наголосила одна з авторів законопроєкту нардеп Олена Шуляк.

відео дня

На сьогоднішній день держава є найбільшим замовником інфраструктури, зокрема дорожньої. Тому важливо, щоб усі замовлення були прозорими, а результат – якісним, вважає заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

"Є екс-колеги, які виступають проти законопроекту 5655, але цей документ має дуже велику підтримку. Знаємо, що всі неточності будуть виправлені, тому підтримуємо авторів і хочемо нарешті працювати за новими правилами", - заявив він.

Одним з заходів для збільшення прозорості у будівництві є цифровізація. Так, працюватиме Єдина державна електронна система в будівництві, яка буде доступна для усіх учасників ринку.

Автори законопроєкту зазначили, що документ враховує вимоги антикорупційної стратегії НАЗК, а зараз триває робота над виправленням недоліків.

"Неточності, які можуть потенційно нести корупційну складову, будуть виправлені до другого читання. До роботи будуть підключені представники НАЗК та нашого антикорупційного комітету", - підкреслила заступниця голови комітету ВРУ з питань антикорупційної політики Олена Мошенець.

Очікується, що проєкт закону буде розглянуто парламентом у другому читанні вже у листопаді-грудні 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти