За роки незалежності з України виїхали близько 10 млн заробітчан - ЗМІ

24 серпня 2021, 13:09
Якщо держава нічого не зробить і не створить умови для повернення трудових мігрантів в країну, то українців скоро буде не 40, а 30 мільйонів.
заробітчани
ЗМІ підрахували, скільки українців виїхали на роботу за кордон / Фото Reuters

За 30 років незалежності України з країни виїхали близько 10 мільйонів трудових мігрантів - це населення кількох областей.

Зазначається, що ці підрахунки приблизні. Водночас точніші цифри привести неможливо, оскільки останній перепис населення України проводився в 2001 році, а перепис 2020 був віртуальним, пише УНІАН з посиланням на 24 канал.

За оцінками колишнього міністра Кабінету міністрів Дмитра Дубілета, лише за минуле десятиліття з України виїхали і не повернулися майже 4 мільйони українців - тобто трохи менше 10% населення країни.

відео дня

Офіційна ж статистика свідчить, що зараз за кордоном постійно перебувають приблизно 2,5-3 мільйона українців. При цьому кількість трудових мігрантів може збільшуватися в кілька разів внаслідок так званої сезонної міграції.

"Ці цифри - вирок для держави. Вони вказують на те, що люди не вірять владі і не бажають бути частиною цього проекту. А ще - сигнал для чиновників прокинутися і щось вже нарешті почати робити", - зазначають автори матеріалу.

Журналісти прогнозують, що якщо держава нічого не зробить і не створить умови для повернення трудових мігрантів, то українців скоро буде не 40, а 30 мільйонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти