За два тижні ММК Ілліча передав лікарням десятки тисяч тонн кисню

27 квітня 2021, 19:18
Більшість тих, хто заразився потребують госпіталізації і кисневої терапії.
ковид кисень
Reuters

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча за два тижні відвантажив лікарням Маріуполя 74,3 тонни рідкого і 12,3 тисяч кубометрів газоподібного кисню, необхідного для лікування хворих коронавірусом пацієнтів. Про це повідомила прес-служба "Метінвесту".

Так, в міськлікарню №1 відвантажили 756 кубометрів газоподібного і майже 2 тонни рідкого кисню, в лікарню №4 доставили 36,4 тонни рідкого і більше 6 тисяч кубометрів газоподібного, лікарня №9 отримала 36 тонн рідкого і 486 кубометрів газоподібного кисню, лікарні швидкої медичної допомоги передали 3,6 тисячі кубометрів життєво необхідного газу.

Лікарі зазначають, що зараз вірус COVID-19 мутує, через це більшість тих, хто заразився потребує госпіталізації і кисневої терапії.

відео дня

"Група Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова роблять все можливе, щоб допомогти лікарям рятувати життя хворих COVID-19 – обладнають лікарні новими кисневими точками, постачають реанімаційне та діагностичне обладнання, системно забезпечують медустанови життєво необхідним киснем у повному обсязі", - зазначила в.о. директора з персоналу та соціальних питань меткомбінату імені Ілліча Групи "Метінвест" Олена Кондалова.

Нагадаємо, з початку пандемії Група "Метінвест" активно допомагає лікарням Маріуполя в боротьбі з коронавірусом. За 2020 рік компанія спільно з Фондом Ріната Ахметова передали маріупольським міським лікарням 206 тисяч кубометрів кисню на 11,5 млн грн, у тому числі 183 тисячі кубометрів газу було поставлено у відділення для лікування хворих коронавірусом.

Всього за період з початку пандемії, 2020 – початок 2021 року, інвестиції Групи "Метінвест" в будівництво, утримання та обслуговування кисневої інфраструктури медустанов в Маріуполі склали понад 72 млн грн, що дало можливість облаштувати майже 700 лікарняних ліжок з прямою подачею кисню.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти