Юристи зібрали інформацію для громадян України щодо імміграції: актуальні питання

24 березня 2022, 22:27
Міжнародна юридична мережа Multilaw підготувала відповіді на найбільш часті питання, які виникають в українців за кордоном.

Родини, які прийняли рішення евакуюватися у країни Європи і світу, після перших днів перепочинку стикаються із безліччю питань юридичного характеру. Це стосується навіть тих, хто їде до друзів та родичів, не кажучи вже про ті сім’ї, які не мають до кого звернутися за підтримкою.

Саме тому міжнародна юридична мережа Multilaw підготувала відповіді на найбільш часті питання, які виникають в українців за кордоном:

Як в’їхати у країну? (чи потрібен карантин, паспорт та віза);

відео дня

Як діяти, якщо ви вирішили залишитися в країні? (на який статус можна розраховувати, і що він дає; як і де офіційно реєструватися для перебування; чи можна працювати; як можна отримати медичну допомогу);

Як і де вчити дітей? (дитячі садки, школи, університети);

Чи є обмеження на виїзд?

та інші питання.

Відповіді на ці питання підготували фахові юристи кожної країни. Інформація зібрана за посиланням: https://cutt.ly/LSNlpIK.

По кожній країні підготовлено окремий файл англійською мовою, а для частини країн уже доступний переклад українською.

Наразі доступна юридична інформація щодо 26 країн: Австрії, Бельгії, Болгарії, Великобританії, Греції, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Канади, Кіпру, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Німеччини, ОАЄ, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, США, Угорщини, Хорватії, Чехії, Чорногорії, Швейцарії. Дані по Франції та Словаччині очікуються незабаром.

Законодавство щодо біженців з України також постійно змінюється, тож файли будуть оперативно оновлюватися.

Юридичні довідки підготовлено на прохання компанії Arzinger. Переклад українською допомагає робити команда American Chamber of Commerce in Ukraine.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти