Ювілей гривні відзначається виставкою національної валюти просто неба - Шевченко

2 вересня 2021, 18:07
У всіх школах України з приводу ювілею гривні відбудуться тематичні уроки.
Ювілей гривні відзначається виставкою національної валюти просто неба - Шевченко

У Києві на Контрактовій площі відкрилася виставка "Музей гривні просто неба", яка присвячена 25-річчю національної валюти. Вона працюватиме до кінця вересня.

Про це повідомляє голова правління Нацбанку України Кирило Шевченко.

На виставці, за словами Шевченка, працюють гіди НБУ. Вони проводитимуть для відвідувачів безкоштовні екскурсії та квести. До послуг гостей також аудіогід, записаний співробітниками НБУ.

відео дня

"Гіди Національного банку безкоштовно проводитимуть екскурсії та квести, розкажуть цікаву історію становлення українських грошей, про захист і склад матеріалу, про друк банкнот та карбування монет, про видатних постатей на нашій грошовій одиниці та ще багато цікавого. Ви дізнаєтесь про гривню такі факти, про які навіть не здогадувалися", — пообіцяв очільник Нацбанку.

Ювілей гривні відзначається виставкою національної валюти просто неба - Шевченко

В усіх школах України з приводу ювілею гривні відбудуться тематичні уроки. А співробітники Нацбанку розробили методичні матеріали для вчителів та навчальні - для учнів початкової, середньої та старшої школи, які розповідають про банкноти та монети, історію гривні та грошову реформу 1996 року.

Днем народження гривні вважається 2 вересня. Саме цього дня у 1996 році стартувала грошова реформа, під час якої було запроваджено національну валюту України.

Виставка проходить за сприяння президента Володимира Зеленського та за підтримки учасників фінансового ринку.

Нещодавно Кирило Шевченко презентував спільну акцію НБУ та фонду "Таблеточки". Українцям, у яких залишилися вилучені з обігу монети по 25 копійок, пропонується спрямувати ці гроші на допомогу онкохворим дітям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти