Порошенко має вигнати із фракції нардепа Княжицького через зв’язки з фсбшником, - експерт

28 березня 2024, 15:42
Своєю заявою політичний експерт Олещук відреагував на фото зустрічей нардепа від фракції "ЄС" Княжицького із підозрюваним за держзраду Володимиром Сівковичем.
Якщо Порошенко не вижене з фракції Княжицького за зв’язки з фсб, то до нього самого будуть питання

Порошенко має виключити з фракції "ЄС" нардепа Княжицького, а правоохоронці відкрити провадження за зустрічі з агентом фсб Сівковичем під час війни. Якщо цього не відбудеться, питання виникнуть вже до самого Порошенка. Про це пише політичний експерт Петро Олещук, коментуючи появу в медіа спільних фото нардепа від "Євросолідарності" Княжицького та агента фсб Сівковича.

"Враховуючи, що статус нардепа дозволяє мати доступ до інформації, що становить державну вагу, було б цілком логічним особливо під час війни з росією, правоохоронцям зайнятися нардепом-кумом ефесбешника, а Порошенку виключити його із фракції. Звісно, якщо в них немає спільних інтересів", - пише експерт.

Він не виключає наявність таких інтересів, враховуючи, що співпраці нардепів від Порошенка з фсбшниками передувала торгівля з росією, бізнес з ОРДЛО, спільні справи з Медведчуком та спільні політичні інтереси з путіним.

відео дня

Своєю заявою політичний експерт Олещук відреагував на фото зустрічей нардепа від фракції "ЄС" Княжицького із підозрюваним за держзраду Володимиром Сівковичем у Туреччині та Австрії вже після початку російсько-української війни.

Якщо Порошенко не вижене з фракції Княжицького за зв’язки з фсб, то до нього самого будуть питання

"Сівкович був відомим колишнім КГБістом та діючим представником фсб і на момент зустрічей з Княжицьким вже ходив під держзрадою і перебував в росії. Навряд його кум Микола Княжицький цього не знав. Більше того, Княжицький ще з початку 2000х працював помічником Сівковича, який потім готував сотні іпсошних операцій, розгін Майдану, мережі "кротів" в Україні та багато іншого. Незважаючи на це, у Сівковича та Княжицького були спільні справи, вони були співзасновниками громадських організацій та разом впливали на українську політику", - зазначає Олещук.

Олещук також звернув увагу на місце зустрічей соратника Порошенка та фсбшника Сівковича: Туреччина та Австрія. Туреччина є нейтральним майданчиком для зустрічей російських шпигунів з їх агентурою. Натомість, Австрія відома своєю забороною на екстрадицію.

Якщо Порошенко не вижене з фракції Княжицького за зв’язки з фсб, то до нього самого будуть питання

Як відомо, вчора в медіа з’явилася інформація про те, що член фракції Порошенка нардеп Микола Княжицький продовжує підтримувати тісні звʼязки із держзрадником та фсбшником Володимиром Сівковичем, який у 2014 році втік до рф, де працює на російські спецслужби.

Згідно з інформацією, Княжицький і Сівкович продовжили спілкуватися навіть після анексії Криму росією, Ілловайського котла та всіх звірств рф в Україні: нардеп у 2017 році зустрічався разом зі зрадником на курорті в Туреччині, а згодом (як мінімум у 2018-2019 роках) — в Ізраїлі та Австрії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти