"Я намагаюся не перенасичувати уроки інформацією, щоб вони не були нудними" – Керекелиця Альона Вадимівна, вчитель початкових класів Онлайн-школи "Альтернатива".

21 березня 2023, 18:00
математика

Онлайн-школа "Альтернатива" є однією з провідних дистанційних шкіл в Україні, яка понад 6 років демонструє високий рівень професіоналізму та креативності. Саме тому ми вирішили поспілкуватися із вчителями цієї школи та дізнатися, які є особливості в онлайн-навчанні.

математика
Керекелиця Альона Вадимівна, вчитель початкових класів

Альоно Вадимівно, чому Ви вирішили стати викладачем?

Ще з дитинства мої родичі бачили в мені здібності до викладання. Обидві мої бабусі працювали вчительками. Але в мене не було бажання викладати у звичайній школі. Коли я навчалася в університеті, то займалася репетиторством. В мене добре виходило, мала позитивні відгуки від своїх учнів. А потім дізналася про Онлайн-школу "Альтернатива", тоді одразу зрозуміла, що такий формат роботи мені подобається. І ось вже майже 5 років я працюю вчителькою.

відео дня

Що Вам найбільше подобається у Вашій роботі?

Мені подобається знімати відеоуроки, перевіряти домашні завдання, особливо ті, які мають творчий характер, наприклад, з мистецтва. Подобається, що в мене є простір для творчості у написанні сценаріїв до альтернативних чи додаткових курсів.

Чи вважаєте Ви онлайн-освіту менш ефективною, ніж офлайн?

Ні, я так не вважаю. Але тут все залежить від учнів або ж їхніх батьків. Учень повинен вміти самостійно планувати свій розпорядок дня, відповідально підходити до перегляду уроків та виконання домашніх завдань. А за навчанням учнів початкової школи мають слідкувати їхні батьки. Тому, я вважаю, що онлайн-освіта більше підходить учням середніх та старших класів.

математика
Раков Дмитро Сергійович, вчитель історії

Дмитро Сергійовичу, які Ви бачите особливості у викладанні в онлайн-школі?

З особливостей можу виділити кращу наповненість уроку. Нашим учням доступні різні варіанти навчального контенту. Кожного року "Альтернатива" модернізується: випускає різні додаткові курси, нові альтернативні уроки, впроваджує унікальну систему досягнень, конкурси, онлайн-консультації. Державна офлайн-школа таким похвастатися не може.

Розкажіть про свої методи викладання. Як Ви залучаєте учнів до навчання?

Я вчитель всесвітньої історії, і це один із найцікавіших предметів. Я люблю проводити аналогії з комп'ютерними іграми та фільмами, створеними за різними історичними подіями, що є цікавим для учнів. Також намагаюся обирати найцікавіші моменти, які не дуже змістовно розписані у підручнику, щоб не повторювати інформацію. Ну і моя відкритість, вважаю це теж великим плюсом, бо завжди говорю учням, що вони можуть мені писати з будь-яких питань. І це працює, учні починають більше цікавитися історією.

Чи вважаєте Ви онлайн-освіту менш ефективною, ніж офлайн?

Однозначно, ні! За онлайн-освітою майбутнє, це лише питання часу.

математика
Крамарева Карина Анатоліївна, вчитель початкових класів

Карино Анатоліївно, Ви бачите різницю між державною та приватною школою? У чому вона полягає?

У державній школі держава має більший контроль над навчальним процесом, встановлюючи стандарти навчання, програми та інші правила, тоді як приватні школи мають більшу свободу, відповідно до власних методів навчання та побажань батьків. Наприклад, у нашій школі є велика кількість додаткових курсів. На мою думку, це дуже добре, що керівництво дає волю вчительській фантазії.

Чи навчається вчитель чомусь від своїх учнів?

Звичайно, наприклад, під час перевірки творчих домашніх завдань. Цікаво спостерігати за підходами вирішення задач, стилем та способом мислення дітей в цілому.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти