Вийшов на вулицю без паспорта: у Сумській області чоловіка оштрафували на 17 тисяч гривень

12 листопада 2021, 14:38оновлено 12 листопада 2021, 15:44
Відповідач має 10 днів на оскарження такого рішення.
Паспорт
Відсутність паспорта спричинила чималий штраф / УНІАН

Поліція зупинила чоловіка на вулиці з проханням надати документи, їх у нього не виявилося. Його звинуватили в порушенні карантину та оштрафували на кругленьку суму. На той час регіон ще знаходився в "зеленій" зоні.

Інцидент стався в селі Хмелів Роменського району. На сум'янина склали адміністративний протокол за порушення правил карантину, оголошеного через поширення коронавірусу. У суді рішення поліції визнали законним і оштрафували громадянина на 17 000 грн, передає UBR.

Суддя своєю чергою вказав, що, згідно з "карантинною" постановою Кабміну, обов'язковою умовою для "зеленої" зони є перебування на вулицях з документами, що засвідчують особу. Таким чином, чоловікові присудили штраф у розмірі 1000 неоподатковуваних податків мінімумів доходів громадян та зобов'язали сплатити розмір судового збору – 454 грн.

відео дня

Відповідач має 10 днів на оскарження такого рішення.

Карантин в Україні

20 вересня на засіданні Кабінету Міністрів України було прийнято рішення про продовження адаптивного карантину режиму надзвичайної ситуації до Нового року. Згідно з ним, регіони діляться на "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону" зони, де карантинні обмеження залежать від епідемічної ситуації.

Станом на сьогодні в червоній зоні карантину знаходяться 18 областей, що прискорило темпи вакцинації, тому очікується, що взимку ми побачимо результат цього, оскільки значний відсоток людей буде захищений від складного перебігу хвороби.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти