Зросло в рази з початку року: Шмигаль назвав успіхи України у виробництві зброї

10 вересня 2024, 14:34
216
Прем'єр-міністр України наголосив, що в Україні зростає власне виробництво як ударних дронів, так і боєприпасів, необхідних для української армії.
Зросло в рази з початку року: Шмигаль назвав успіхи України у виробництві зброї
За перші 8 місяців 2024 року виробництво зброї в Україні зросло вдвічі / Колаж Главред, фото: УНІАН, скріншот із відео

У 2023 році виробництво зброї в Україні зросло втричі, за перші 8 місяців цього року ще вдвічі, порівняно з минулим роком. Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції у вівторок, 10 вересня.

"У 2023 році виробництво зброї в Україні зросло в три рази, і за перші 8 місяців цього року ми наростили виробництво ще в два рази від 2023 року. Тобто ми прогресуємо", - сказав він.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що виробництво дронів у країні продовжує зростати. Україна створила ринок дронів, відкривши нові можливості для бізнесу та підприємств. Крім того, цього року було приділено значну увагу розвитку ринку озброєння дронів та виробництву власних боєприпасів.

відео дня

"Відповідно, один плюс мільйонів зброї законтрактовано вже в цьому році, тобто понад один мільйон. Власне виробництва снарядів зростає - не лише боєприпасів для дронів, але також ми працюємо над виробництвом власних боєприпасів для артилерії. Це найбільш дефіцитна позиція, яку ми шукаємо разом з партнерами по всьому світу", - повідомив прем’єр.

Шмигаль також зазначив, що завдяки фінансуванню міжнародних партнерів в Україні розвивається виробництво зброї, що дозволяє не тільки виготовляти, але й ремонтувати та обслуговувати військову техніку власного виробництва.

"Перший прецедент вже є. Разом з Данією ми такі контракти вже реалізували і будемо продовжувати розвивати цей напрямок, коли українське виробництво отримує кошти партнерів, партнери купують українську зброю українського виробництва для української армії. Ми забезпечуємо паралельно ремонт, обслуговування такої техніки, і це набагато вигідніше і надійніше для наших військових", - розповів Шмигаль.

Він додав, що український оборонно-промисловий комплекс активно співпрацює з американськими, британськими та європейськими компаніями у створенні спільних підприємств як на території України, так і за її межами.

"Це американські, європейські, британські та інші компанії, з якими вже йде активна співпраця, не лише через спільні контракти, а й через створення спільних підприємств, як в Україні, так і в сусідніх країнах. Ключове завдання сьогодні – шукати ресурси", — підкреслив Шмигаль.

Окрему увагу, за його словами, приділяють розробці власних далекобійних систем, на яких наголошував президент України.

"В сфері військового співробітництва наша мета – вийти на рівень, коли в Україні локалізовано виробництво великої кількості різноманітної техніки, номенклатури - від патронів до снарядів, до батарей", - зауважив Шмигаль.

Зросло в рази з початку року: Шмигаль назвав успіхи України у виробництві зброї
Що відомо про українські розробки далекобійної зброї / Інфографіка: Главред

Денис Шмигаль

Прем'єрміністр України з 4 березня 2020 року. До призначення на посаду глави уряду в період з 1 серпня 2019 року по 5 лютого 2020 року був головою Івано-Франківської обласної адміністрації.

До Державної служби працював топ-менеджером на підприємствах бізнесмена Ріната Ахметова – ДТЕК Західенерго і ДТЕК Бурштинська ТЕС.

Війна в Україні - що відомо про нові українські військові розробки

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, нова українська балістична ракета, успішні випробування якої були оголошені президентом України Володимиром Зеленським на пресконференції, має дальність ураження 600-700 кілометрів. Про це повідомив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

Щодо нового українського дрона "Паляниця", його орієнтовна дальність становить близько 750 кілометрів. Це дозволяє Україні завдавати удари по Москві з двох різних міст.

За даними журналістів "Української правди", у серпні 2024 року Україна застосувала ракету-дрон "Паляниця" проти цілей окупантів у Криму. Проте ЗМІ не уточнили, по яких саме об'єктах був завданий удар, зазначивши лише, що зафіксовано ураження.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти