Вибори мера Харкова: політолог назвав можливих кандидатів на місце Кернеса

22 грудня 2020, 10:26
У списку кандидатів - троє людей, припустив Володимир Фесенко.
Кернес
Геннадій Кернес помер у ніч на 17 грудня в берлінській клініці Шаріте / УНІАН

Через смерть Геннадія Кернеса на Харків чекають дострокові вибори. Згідно з чинним законодавством, вони можуть пройти в останню неділю березня або в останню неділю жовтня.

Політолог Володимир Фесенко назвав можливих кандидатів на перевиборах у Харкові. У цьому списку є кілька людей - Михайло Добкін, Юлія Світлична та Олександр Фельдман, передає РБК-Україна.

"Серед фаворитів: представник команди Кернеса, хоча вона зараз опинилася в складній ситуації, їм буде проблемно зберегти єдність, з високою імовірністю Добкін, Фельдман і, можливо, Світлична", - припустив Фесенко.

Видання з посиланням на джерела пише, що у Ігоря Терехова, який зараз виконує обов'язки глави міста, є високі шанси взяти місто під контроль. Для цього йому потрібно до перевиборів створити команду і налагодити контакти з місцевими елітами.

читайте такожБоротьба за Харків: політолог спрогнозував, що чекає місто після смерті КернесаПовідомляється також, що екс-голова Харківської ОДА, а нині народний депутат Юлія Світлична поки роздумує про вибори і рішення ухвалюватиме пізніше.

Михайло Добкін спочатку балотувався на посаду Харківського міського голови, але потім відмовився. Зараз він фактично не проявляє себе в активній політиці.

На минулих виборах мера Харкова Олександр Фельдман фінішував другим з величезним відставанням від Кернеса. Він йшов від політсили Опозиційна платформа - За життя. На перевиборах ОПЗЖ, найімовірніше, теж представить свого кандидата. Однак, поки невідомо, чи буде це Фельдман.

Довідка. Михайло Добкін - екс-народний депутат України( Опозиційний блок), екс-голова Харківської ОДА, а перед цим - мер Харкова.

Олександр Фельдман - український політичний та громадський діяч, бізнесмен і мільйонер. Народний депутат України IV, V, VI, VII, VIII та IX скликань. Один з найвпливовіших людей у Харкові.

Юлія Світлична - народний депутат України IX скликання, голова ХОДА 2016-2019 років, депутат Харківської обласної ради VII скликання, віце-президент Палати регіонів Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи, доктор юридичних наук, кандидат наук державного управління. Наймолодший губернатор України в 2016 році.

Геннадій Кернес помер - про що повідомлялося раніше:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти