Стало відомо, хто виконуватиме обов'язки мера Харкова

17 грудня 2020, 11:12
Відповідно до закону, обов'язки мера міста у разі смерті градоначальника виконує секретар міської ради.
Ігор Терехов
Ігор Терехов виконуватиме обов'язки мера Харкова / city.kharkov.ua

Після смерті харківського міського голови Геннадія Кернеса його обов'язки виконуватиме секретар міської ради Ігор Терехов. Такий порядок передбачено законодавством.

"За законом під час відсутності мера міста його обов'язки виконує секретар міськради. В даному випадку - це Ігор Терехов", - сказала прессекретар Кернеса Тетяна Грузинська в коментарі виданню Сьогодні, зазначивши, що це рішення передбачено чинним законом.

Голова громадянської мережі Опора Ольга Айвазовська в Facebook заявила, що закон про місцеве самоврядування передбачає, що у разі дострокового припинення повноважень мера або його смерті повноваження міського голови покладаються на секретаря міської ради.

За її словами, не пізніше, ніж на 15-й день після смерті міського голови, виконуючий обов'язки мера повинен звернутися до Верховної Ради з клопотанням про призначення позачергових виборів мера. Парламент повинен розглянути прохання протягом 90 днів з дня дострокового припинення виконання обов'язків мером.

Айвазовська вважає, що на практиці рішення щодо призначення позачергових виборів мера Харкова може затягнутися на роки.читайте такожКернес помер: повне досьє на господаря Харкова - від скандалів до замаху

Стало відомо, хто виконуватиме обов'язки мера Харкова

"Оголошення позачергових виборів - питання, яке лежить в площині відповідальності парламенту і може бути розтягнуте в часі на роки, що демонструвала неодноразова практика. Тому, допоки функції міського голови є кому виконувати, і є консенсус місцевих еліт щодо цього, не факт, що вибори міського голови Харкова відбудуться найближчим часом", - підкреслила Айвазовська.

Геннадій Кернес

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти