ЗСУ у Херсонській області звільнили від військ РФ понад 90 населених пунктів - ОК Південь

24 жовтня 2022, 14:45
Армія України на Херсонщині продовжує битися з російськими окупаційними підрозділами за один із стратегічних маршрутів.
Херсон, Херсонська область
Війська України звільняють Херсонщину і відновлюють життєдіяльність на деокупованих районах / GeneralStaff.ua, Цензор. Ні

Сили оборони України звільнили від окупаційних військ Росії вже понад 90 населених пунктів у Херсонської області. Там проводяться заходи щодо стабілізації ситуації. Українські війська ведуть бої із загарбниками за один із стратегічних шляхів, який активно утримують росіяни. Про це заявили в Оперативному командуванні Південь.

Як повідомляє пресслужба ОК Південь, ЗСУ звільнили від російської окупаційної армії вже понад 90 населених пунктів у Херсонській області.

Там живуть близько 12 тисяч осіб. На даний час на територіях проводяться заходи щодо стабілізації ситуації.

Також у військах України розповіли, що йдуть бої з окупантами РФ за один із стратегічних шляхів. Росіяни серйозно тримаються за маршрут.

"Ця дорога дійсно стратегічно важлива, через це вони (загарбники, - ред.) так за неї наполегливо тримаються", - підкреслив один з бійців 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка.

Ситуація у Херсонській області

ЗСУ продовжують проводити військову операцію щодо деокупації Херсонської області. За даними Генштабу, окупований Херсон покинула частина населення. Російські окупанти готуються до вуличних боїв у місті.

Під час спецоперації української армії на Херсонщині росіяни втекли з двох населених пунктів - Чарівного і Чкалового. Ворог евакуював своїх офіцерів з Берислава. Почастішали мародерства і грабежі місцевих жителів з боку окупантів.

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповів про те, що російські війська готуються не до виходу, а до утримання окупованого Херсона.

У них буде два варіанти – залишити місто або потрапити в оточення ЗСУ. На думку Буданова, українські війська можуть звільнити Херсон до кінця року.

Дивіться відео ТСН - як живе Високопілля на Херсонщині після звільнення від окупації Росії

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти