ЗСУ в боях у Бахмуті "проломилися" на 2 кілометри вперед - Міноборони

12 травня 2023, 09:53оновлено 12 травня 2023, 10:33
ЗСУ просунулася вперед на два кілометри на Бахмутському напрямку і не втратили жодної позиції за тиждень, кажуть у Міноборони.
ВСУ, Маляр
Заступник Міністра оборони Ганна Маляр / колаж Главред, фото УНІАН

Російські окупанти регулярно видають в ефір неправдиву інформацію про брак зброї і цим, цілком ймовірно, бажають виправдати реальну картину своїх втрат і поразок у Бахмуті. Про це написала у своєму Telegram-каналі заступник Міністра оборони Ганна Маляр.

У цей самий час, каже чиновниця, українській армії вдалося просунутися на два кілометри на Бахмутському напрямку і не втратити контроль над жодною позицією за тиждень.

"Аналіз повідомлень показує, що для ворога це місто має надважливе значення. Майже сакральне. Як ворог висвітлює інформацію про бої в Бахмуті? Хвалить себе, розповідає про нібито успіх і придумує сюжети про наше військове командування", − каже вона.

Насправді ж, стверджує Маляр, реальна ситуація на фронтах українсько-російської війни зараз така, що російські окупанти, попри наявність помітних масивів зброї, по-перше, не зуміли реалізувати свої плани, а по-друге, зазнали великих втрат у живій силі.

ЗСУ розгромили окупантів РФ у Бахмуті

Командир тактичної групи Азов 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Андрій Білецький 10 травня розповів, що українські бійці під Бахмутом розгромили підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади окупаційних військ Росії.

"Фактично повністю знищені 6 і 8 роти даної бригади, розбита Бригадна розвідка. Знищено значну кількість бойових броньованих машин, захоплено значну кількість полонених", - сказав Білецький.

У Deep State розповіли, що атаку ЗСУ підтримував танк. У російських загарбників було більше військової техніки, проте вони не змогли протистояти українцям.

Командувач Сухопутними військами України Олександр Сирський повідомив, що українські війська відкинули окупантів РФ на Бахмутському напрямку на 2 кілометри. За його словами, ЗСУ виснажили бойовиків Вагнера, а їм на заміну прийшли менш підготовлені окупанти з інших підрозділів.

Дивіться відео, в якому аналітик Анатолій Кочетков розповів, що контрнаступ ЗСУ може початися з Бахмута:

Вас можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти