ЗСУ вдарили по імперських амбіціях РФ: в США озвучили втрати окупантів

13 червня 2024, 14:10оновлено 13 червня, 15:05
915
Перед початком засідання "Рамштайн" глава Пентагону озвучив, скільки солдатів, техніки та засобів втратила країна-агресор з початку повномасштабного вторгнення.
Ллойд Остин, армия РФ
Ллойд Остін розповів, скільки живої сили та техніки РФ вдалося знищити ЗСУ з початку повномасштабного вторгнення / Колаж: Главред, фото: flickr

Міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття 23-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України у Брюсселі заявив, що з 24 лютого 2022 року окупанти втратили щонайменше 350 тисяч військовослужбовців РФ вбитими або пораненими, передає Міністерство оборони США.

Також з вересня 2023 року, якраз перед тим, як Кремль розпочав свій новий наступ, росіяни зазнали значних втрат у техніці. Йде мова про знищення 2600 бойових машин вздовж всієї лінії фронту.

Окрему увагу Остін у своїй доповіді приділив ліквідації ворожої техніки під час боїв на Авдіївському напрямку. За його даними, російські окупанти лише за травень 2024 року втратили там понад 160 бойових машин.

відео дня

"Це ще одне нагадування про ціну, яку Росія заплатила за імперські амбіції Путіна, і ще одне нагадування про рішучість України", – наголосив очільник Пентагону.

Не оминув представник США і катастрофу для Росії у Чорному морі. Як відомо, Чорноморського флоту як такого вже не існує. А все тому, що ЗСУ вдалося знищити або пошкодити 24 судна країни-агресора.

Ллойд Остін наприкінці прокоментував нинішню спробу наступу окупаційних військ на Харківщині. За його словами, ЗСУ зараз тримають оборону та відбивають будь-які спроби ворога просунутись вперед.

"Український народ залишається стійким і нескореним, а українські Збройні сили продовжують вражати світ своєю майстерністю і стійкістю. Українські війська відбивають новий наступ Росії в Харківській області і міцно тримають оборону на лінії фронту на сході і півдні України", - додав міністр США.

Хто такий Ллойд Остін?

Ллойд Остін – американський воєначальник, генерал армії США, міністр оборони США з 21 січня 2021 року. Учасник війн в Афганістані та Іраку, пише Вікіпедія.

Втрати російських окупантів у війні проти України

Нагадаємо, після отримання ракет ATACMS, ЗСУ активно завдають ударів по найкращих системах ППО С-400 країни-агресора Росії у тимчасово окупованому Криму. Знищення протиповітряної оборони противника відбувається в тому ж темпі, в якому ворог може розгортати системи на півострові.

Росія також втрачає у війні свої ресурси в глибокому тилу. Нещодавно сили оборони України завдали удару по Новошахтинському заводу нафтопродуктів у Ростовській області РФ. В результаті вогневого ураження загарбники втратили 1,5 млн. тон нафти та нафтопродуктів.

Напередодні у районі Вовчанська Харківської області Збройні сили України розгромили ворожі підрозділи і взяли багато полонених. Втрати ворога були настільки вагомі, що підрозділ вивели з території України.

Читайте також про удари ЗСУ по об'єктах РФ:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти