ЗСУ прорвали позиції РФ у Бахмуті: окупантів "перемелюють" у ближніх боях

12 травня 2023, 17:49оновлено 12 травня 2023, 18:23
Противник виснажений, а його підрозділи на Бахмутському напрямку знекровлені, розповів Сергій Череватий
ВСУ, Бахмут
ЗСУ продовжують бої за Бахмут / Колаж 10 ОГШБр, соцмережі

В районі Бахмута Донецької області за минулу добу сталося 40 бойових зіткнень, при цьому було знищено 190 окупантів, ще 244 отримали поранення, а 15 потрапили в полон.

"Також знищені три танки, бойова машина піхоти, три гаубиці "Мста-Б" і 5 складів з боєприпасами. Це свідчить про те, що наша оборонна операція триває успішно, ворог виснажується і знекровлюється. Жоден дедлайн "вагнер" не виконав, Бахмут не захоплений", - розповів речник Сухопутних військ ЗСУ полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Він пояснив, що противник виснажений, а його підрозділи знекровлені, при цьому окупантам не допомагає заміна "вагнерівців" на підрозділи регулярних військ ЗС РФ.

відео дня

Представник Сухопутних сил ЗСУ пояснив, що найчастіше особовий склад таких підрозділів був набраний з числа мобілізований і тому має низьку мотивацію, при цьому успіхи ЗСУ на полі бою не додають впевненості окупантам.

"В результаті успішних бойових дій на різних напрямках ворог розбитий і відкинутий на відстань від 250 метрів до 1,5 кілометра — Бахмут тримається, і наші захисники знищують ворога і місцями женуть його", — підсумував спікер ЗСУ.

Подробиці просування ЗСУ в Бахмуті

У свою чергу командир українського підрозділу Terra Микола Волохов (з позивним "Абдулла") уточнив, що окупанти підтягують резерви під Бахмут у місцях, які успішно прорвали українські військові.

"Багато російських солдатів - регулярні війська, контрактники, "вагнерівці" вже передіслокувалися на концерт Кобзона. Принаймні на тому напрямку, де ми наступали. У місцях прориву вони підтягнули резерви, ми їх бачимо", — уточнив він.

Український військовий пояснив, що в Бахмуті йдуть в основному піхотні бої через специфіку рельєфу і ситуації.

За його словами, раніше піхотні атаки приносили результат РФ ціною великих втрат, але ЗСУ до неї пристосувалися, зупиняючи ворога артилерією на підходах і за допомогою безпілотників.

"Виліт авіатехніки дуже ризикований - ЗСУ точними боєприпасами їх знищують. Піхота намагається вступити в ближній бій, щоб ми не могли використовувати великі калібри", — додав Волохов.

Ситуація в Бахмуті

Раніше заступник міністра оборони Ганна Маляр розповіла про те, що окупанти регулярно видають в ефір неправдиву інформацію про брак зброї і цим, цілком ймовірно, бажають виправдати реальну картину своїх втрат і поразок в Бахмуті.

У цей самий час, каже чиновниця, українській армії вдалося просунутися на два кілометри на Бахмутському напрямку і не втратити контроль над жодною позицією за тиждень.

Нагадаємо, командир тактичної групи Азов 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ Андрій Білецький 10 травня розповів, що українські бійці під Бахмутом розгромили підрозділи 72-ї окремої мотострілецької бригади окупаційних військ Росії.

"Фактично повністю знищені 6 і 8 роти даної бригади, розбита Бригадна розвідка. Знищено значну кількість бойових броньованих машин, захоплено значну кількість полонених", - сказав Білецький.

Командувач Сухопутними військами України Олександр Сирський повідомив, що українські війська відкинули окупантів РФ на Бахмутському напрямку на 2 кілометри. За його словами, ЗСУ виснажили бойовиків Вагнера, а їм на заміну прийшли менш підготовлені окупанти з інших підрозділів.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти