ЗСУ звільнили 74 населені пункти на Курщині: Зеленський розкрив деталі операції

13 серпня 2024, 19:29
546
На окремих напрямках українські захисники просунулися від 1 до 3 км і взяли під контроль ділянку площею 40 квадратних кілометрів, розповів Сирський.
ЗСУ звільнили 74 населені пункти на Курщині: Зеленський розкрив деталі операції
Україна взяла під контроль 74 населені пункти / Колаж: Главред, фото: 22 окрема механізована бригада, Офіс президента, DeepState

Українські захисники взяли під контроль 74 населені пункти в Курській області РФ. На цих територіях проводяться перевірки та стабілізаційні заходи, а також розробляються гуманітарні рішення. Про це заявив Головком ЗСУ Олександр Сирський під час доповіді президенту України Володимиру Зеленському.

"Постійно на зв’язку з Головкомом Олександром Сирським: доповіді щодо фронту та нашої операції в Курській області. Попри складні, інтенсивні бої, просування наших сил на Курщині триває, обмінний фонд для нашої держави поповнюється", - розповів глава держави.

За словами Головкома ЗСУ Олександра Сирського, за добу на окремих напрямках українські сили просунулися від 1 до 3 км і взяли під контроль 40 квадратних кілометрів території РФ.

відео дня

"Бої ведуться по всій лінії фронту. Ситуація, незважаючи на високу інтенсивність бойових дій, знаходиться під контролем", - заявив Сирський.

Президент України також подякував українським захисникам за те, що вони поповнюють "обмінний фонд", оскільки це дозволить проводити обміни військовополоненими.

Бої в Курській області - останні новини

Нагадаємо, 12 серпня президент України Володимир Зеленський вперше офіційно підтвердив, що Збройні сили України розпочали наступ на Курську область Росії. Зеленський наголосив, що українські війська звільнили близько тисячі квадратних кілометрів у Курській області, звідки окупанти регулярно обстрілювали Сумщину.

Також 13 серпня бійці ударної групи "Чорний Лебідь" 225 окремої штурмової бригади опублікували нове відео, де видно, що росіяни втратили контроль над населеним пунктом Любимівка. На відео військовий змінює назву населеного пункту, замальовуючи літеру "О", і додає кольори українського прапора. Це відео – частина серії публікацій ЗСУ про їхні успіхи в Курській області.

Як повідомляв Главред, найбільшим досягненням України стало захоплення Суджі. Українські військові продовжують наступ у напрямку селища Коренево, розповів експерт з аналізу відкритих даних BILD Юліан Рьопке.

Операція в Курській області РФ

6 серпня російські пропагандисти поскаржилися на прорив кількох механізованих колон з боку України прикордонної ділянки в Курській області. У Мережі з'явилися чутки, що до прориву можуть бути причетні російські добровольчі загони у складі ЗСУ.

Перші бої з невідомими людьми, згідно з російськими пабліками, прийняли солдати-строковики, оскільки підрозділи "Ахмат" були ганебно розбиті.

Російські пабліки писали про захоплення невідомими силами низки населених пунктів і вигадану загрозу для Курської АЕС.

Російський диктатор Володимир Путін прокоментував бої його армії з невідомими людьми в Курській області. Те, що відбувається, він назвав "провокацією" та поскаржився на "невибіркову стрілянину".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти