ЗСУ йдуть вперед попри запеклі бої: у розвідці Британії назвали напрямок

19 серпня 2023, 11:35
На Харківщині російські війська продовжували пробні атаки, але не досягли значних успіхів.
ЗСУ, війна в Україні
ЗСУ просуваються на півдні / Колаж: Главред, фото: 14 ОМБр Романа Великого

Підрозділи Збройних сил України за останній тиждень успішно просуваються на південному напрямку, розповіли в британській розвідці.

При цьому протягом останнього тижня велика частина лінії фронту в Україні залишалася практично незмінною, йдеться в повідомленні, опублікованому у соцмережі Х Міноборони Великобританії.

"Однак на півдні українські війська продовжили просування вздовж річки Мокрі Яли, утримуючи село Урожайне, незважаючи на запеклий опір росіян", - уточнили британські військові аналітики.

відео дня

Разом з тим у звіті вказується, що в районі Куп'янська Харківської області російські війська продовжували пробні атаки, але не досягли значних успіхів.

"По всьому фронту обидві сторони стикаються зі схожими проблемами: намагаються розгромити добре укріплені сили, маючи при цьому обмежені сили, які не можуть почати нові атаки", - додали в британській розвідці.

Screenshot
Публікація британської розвідки / @DefenceHQ

Контрнаступ ЗСУ

Раніше повідомлялося про вирішальну фазу контрнаступу: ЗСУ вводять у бій елітні бригади. Україна нещодавно перекинула на фронт всі бригади, навчені і оснащені натовською технікою.

Нагадаємо, топ-генерал США дав тривожний прогноз: контрнаступ ЗСУ буде довгим. Для України війна є екзистенціальною боротьбою за виживання, вважає Марк Міллі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що союзники готують Україну до нового контрнаступу. Захід зміцнює військову промисловість напередодні ймовірної перспективи затяжної війни на виснаження.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти