Війська РФ впритул підійшли до Торецька: у DeepState розкрили деталі

3 серпня 2024, 12:37
297
Російські окупаційні війська досягли тактичних успіхів на Торецькому напрямку і можуть спробувати розвивати своє просування, вважають аналітики
Торецьк
В окупантів є успіхи в напрямку Торецька / Колаж: Главред, фото: DeepState

Окупанти агресора Росії впритул підійшли до Торецька. Ворог зафіксований у селі Залізне, яке за 100 метрів від міста.

Як повідомляють аналітики DeepState, лінія зіткнення уточнюється. Проте росіяни вже можуть пробувати заходити до Торецька.

Зокрема, противника зафіксувано у селі Залізне. На цій ділянці по ворожих силах уже працює батальйон безпілотних систем VORON

відео дня

"Лінія бойового зіткнення уточнюється, але ворог однозначно має тактичні успіхи і вже може пробувати заходити у Торецьк", - наголосили в DeepState.

Залізне
Ворог зафіксований у Залізному, він може спробувати заходити в Торецьк / DeepState

Битва за Торецьк - що про це відомо:

Окупанти намагаються створити умови для оточення бійців ЗСУ під Торецьком, вважає військовий аналітик Bild Юліан Рьопке. За його словами, ворог наступає на Торецьк із заходу через Залізне і Північне, а також із півдня через Нью-Йорк. Може виникнути ситуація, в рамках якої українським військам потрібно буде відійти зі своїх позицій.

Битва за Торецьк - питання часу, вважають у DeepState. Бої йдуть на підступах до Торецька. Ризики оточення українських військ дійсно можуть виникнути.

ЗСУ стримують наступ окупантів на Торецьк і тримають місто під своїм контролем, сказали у Торецькій військовій адміністрації. Українські війська працюють над тим, щоб збити наступальний імпульс ворога.

Торецьк

Торецьк (у 1936-2016 роках - Дзержинськ) - місто в Бахмутському районі Донецької області, пише Вікіпедія.

Після окупації росіянами Авдіївки саме Торецьк залишався найбільшим містом біля лінії фронту. До війни населення Торецька становило близько 35 тисяч осіб. Місто вважається однією з цілей ворога в рамках літнього наступу.

Торецьк важливий тим, що він дає змогу вогнем контролювати позиції росіян, захищає агломерацію Костянтинівка-Краматорськ і виступає як плацдарм для подальшого наступу на захоплену росіянами Горлівку.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти