Прорив дамби під Києвом: експерт попередив про небезпеку

5 липня 2020, 03:30
Стан дамб в Україні не контролюється. підкреслив Володимир Борейко.
Київська ГЕС
Київська ГЕС / energetika.in.ua

У експертів немає офіційної інформації про те, в якому стані знаходиться дамба Київського моря в районі Вишгорода Київської області, заявив еколог, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко.

Як підкреслив він під час чату у Главреді, відповідаючи на одне з питань, стан дамби, частина якої знаходиться під водою, не контролюється.

"Я про це багато писав, давав інтерв'ю, а один телеканал навіть хотів зняти мультик на цю тему, але передумали – мовляв, навіщо хвилювати киян. Як завжди, у нас, поки смажений півень в дупу не клюне, наша влада не перехреститься", - говорить експерт.

відео дня

Він звернув увагу на те, що будь-які дамби перебувають під потужним впливом води, тому термін їхньої служби обмежений.

"Америка це давно зрозуміла: там з 60-х років минулого століття існує програма дедамбізації – рік за роком там зносять старі дамби, звільняючи річки з людського рабства. Однак наш уряд екологічно не освічений, він не може запобігти чорнобильські пожежі і повені в Карпатах, куди там дамби!", - додав Борейко.

читайте такожТрагедія в Карпатах і пожежі в Чорнобилі: еколог назвав головну причину

Нагадаємо, раніше Борейко повідомив, що пожежі в лісі є нормальним екологічним явищем, проте коли вони стають некерованими – вони перетворюються на катастрофу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти