Військовий експерт пояснив, як модифіковані МіГ-29 від Заходу допоможуть ЗСУ

20 березня 2023, 01:35оновлено 20 березня 2023, 16:37
Військовий експерт Владислав Селезньов пояснив, чому передача Україні модифікованих винищувачів МіГ-29 важлива і як це допоможе ЗСУ.
Винищувач, Селезньов
Владислав Селезньов / Колаж фото УНІАН і ua.depositphotos.com/


Надання Україні західними союзниками ЗСУ модифікованих радянських літаків МіГ-29 вкрай важливо, оскільки українські льотчики працюють над захистом українського неба. Про це заявив відомий військовий експерт Владислав Селезньов в ефірі телеканалу FREEДОМ.

"Чим є нинішня війна Росії проти України? По-перше, вона наймасштабніша на європейському континенті з часів закінчення Другої світової. По-друге, вона є фактично війною артилерії. Ми бачимо, наскільки активно росіяни використовують артилерійську компоненту. Наскільки українські сили оборони, в міру сил і можливостей, використовують і реактивні системи залпового вогню, в тому числі і класу HIMARS, і їх аналоги, ствольну артилерію, в тому числі і ту, яку ми отримуємо в рамках військово-технічного співробітництва з нашими західними партнерами. Тобто нинішня війна – це війна артилерії", - сказав він.

Як каже Селезньов, авіація в нинішній війні зазвичай діє виключно на другорядних ролях і виконує допоміжну функцію. Однак вона, вважає експерт, бойові літаки значною мірою посилюють бойові можливості української армії.

Хто такий Владислав Селезньов

Український військовий журналіст та експерт. Полковник Збройних сил України, повідомляє Вікіпедія. З листопада 2014 року по 2017 рік - начальник прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України.

"Фактор передачі Україні саме МіГ-29, які пройшли апгрейд, а значить, їх авіоніка і їх обладнання дозволяє синхронізувати цей вид літака із західними ракетами і бомбами, безумовно, дуже важливий. Тому що багато сучасних систем озброєння ці літаки можуть використовувати, в тому числі і "розумні" бомби класу GLSDB, здатні вражати ворожі об'єкти на відстані 120 і 150 км. Ракети класу Harm, які можуть знищувати ворожі об'єкти протиповітряної оборони", – додав Селезньов.

Передача Україні винищувачів МіГ-29

На початку березня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна вже сьогодні готова передати Україні всі винищувачі МіГ-29, які знаходяться в робочому стані і стоять на озброєнні Повітряних сил країни. Президент Польщі зазначив, що ЗСУ зможуть їх використовувати, тому що в України зараз є пілоти, які вміють керувати цими літаками. Дуда висловив упевненість, що в майбутньому Україні потрібно буде поставити F-16.

Міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив, що Словаччина готова передати Україні 10 з 11 своїх літаків МіГ-29 радянського виробництва, які були зняті з озброєння в минулому році. Остаточне рішення про передачу літаків Україні очікується протягом декількох днів або тижнів.

Військовий експерт Олег Жданов пояснив, що оскільки винищувачі МіГ-29 в Польщі і Словаччині вже модернізовані під зброю стандартів Північноатлантичного альянсу і оснащені сучасною апаратурою, вони напевно дадуть українським пілотам перевагу в боях з російськими окупантами.

Вас також можуть зацікавити такі новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти