У Львові за програмою Зеленського "Велике будівництво" реконструюють Собор святого Юра

29 листопада 2021, 14:12
У Львові за програмою Зеленського

У Львові за програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" реконструюється одна з найвидатніших пам'яток архітектури Західної України – Архікатедральний собор святого Юра. Станом на зараз реконструкція вийшла на етап, коли парафіяни наочно побачили значні зміни.

Про це повідомляє Львівська ОДА.

"Територія нижнього подвір’я перед входом у собор у належному вигляді. Працівники підрядної організації працюють щодня, аби завершити роботи вчасно", — зазначив начальник управління капітального будівництва ОДА Роман Калагурський.

відео дня

На нижньому подвір’ї, зокрема, демонтували стару бруківку і вже поклали нову. Для підняття рівня землі навколо обходу собору встановили георешітки. Вони підсилюватимуть ґрунт, який усувався.

Наразі підрядники розпочали підготовчі роботи з реставрації фасаду Митрополичих палат, а також встановили риштування. Реставратори проводять роботи зі збереження білокам'яних елементів фасаду.

У Львові за програмою Зеленського

Нагадаємо, у межах програми Володимира Зеленського "Велике будівництво" навесні цього року стартувала окрема програма "Велика реставрація", яка передбачає масштабне відновлення пам'яток історії та архітектури в усіх регіонах України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти