Замість мами і тата - "батько 1" і "батько 2": Шкарлет розповів про зміни в підручниках

27 грудня 2020, 15:34
Україна взяла на себе зобов'язання щодо забезпечення гендерної рівності, нагадав Сергій Шкарлет.
Сергій Шкарлет
Сергій Шкарлет / Фото: LB.ua

Гендерну тему, а також питання освітлення ЛГБТ і одностатевих шлюбів у шкільних підручниках прокоментував міністр освіти Сергій Шкарлет.

В інтерв'ю виданню Strana.ua він нагадав, що Україна вже приєдналася до "партнерства Біарріц" (міжнародної ініціативи рівних прав і можливостей для всіх – ред.).

За його словами, Україна взяла на себе зобов'язання щодо забезпечення гендерної рівності та здійснить аналіз навчальних матеріалів на предмет дискримінації за різними ознаками.

відео дня

"Наприклад, "мама мила раму" – може і тато раму мити. Тут скоріше мова йде про стереотипні ролі чоловіка і жінки в суспільстві і сім'ї. Мовляв, за жінкою – будинок, кухня, церква. Так не буде. Рівні можливості для чоловіків і жінок, хлопчиків і дівчаток", - підкреслив глава МОН.

На питання, чи почнуть в українських підручниках називати маму і тата "батьком 1" і "батьком 2", Шкарлет відповів: "Поки я такого не бачив. "Партнерство Біаріцц" курується офісом Першої леді України, Олени Зеленської, народними депутатами і т.д. Нам не ставили завдань з приводу "батька 1" і "батька 2", з приводу одностатевих шлюбів. У цій угоді йдеться про гендерні ролі".

Він також повідомив, що українські підручники вже переробляють з урахуванням вимог "Партнерства Біаріцц".

читайте такожБійка і напад на журналіста: у центрі Києва зійшлися через ЛГБТШкарлет додав, що особисто для нього висвітлення ЛГБТ в шкільних підручниках є "важким питанням: "Я терпима, толерантна людина. Більше нічого коментувати не буду".

Нагадаємо, раніше нардепи від Слуги народу Георгій Мазурашу і Олена Лис зареєстрували в парламенті законопроект №3917. Документом запроваджується в Україні адміністративну відповідальність за "пропаганду гомосексуалізму і трансгендеризму".

Законопроект спрямований проти проведення гей-парадів і покликаний захищати права прихильників сімейних цінностей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти